Επιπλέον 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech παρήγγειλε η ΕΕ!

Οι 200 εκατ. από αυτές θα διανεμηθούν φέτος στα κράτη μέλη της Ένωσης

Must Read

Τη συμφωνία αγοράς ακόμη 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τη νόσο Covid-19 οριστικοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν.  

Η προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες και στην Ε.Ε. είχε γίνει στις 8 Ιανουαρίου, ενώ παρέμενε σε εκκρεμότητα η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου συμβολαίου. «Η Επιτροπή ενέκρινε τη νέα σύμβαση σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, αξιωματούχος που συμμετείχε στις συνομιλίες με την Pfizer, είπε ότι, με βάση νέα συμφωνία, οι χώρες της Ε.Ε. έχουν ήδη παραγγείλει τις πρώτες 200 εκατομμύρια δόσεις που θα παραδοθούν φέτος, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των υπόλοιπων 100 εκατομμυρίων δόσεων. Εκπρόσωπος της Pfizer είπε στο πρακτορείο ότι οι συζητήσεις με την Κομισιόν «συνεχίζονται», ενώ ο εκπρόσωπος της BioNTech απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This