Κυριακή 25/7/2021

Επιπλέον 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech παρήγγειλε η ΕΕ!

Οι 200 εκατ. από αυτές θα διανεμηθούν φέτος στα κράτη μέλη της Ένωσης

Τη συμφωνία αγοράς ακόμη 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τη νόσο Covid-19 οριστικοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν.  

Η προκαταρκτική συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες και στην Ε.Ε. είχε γίνει στις 8 Ιανουαρίου, ενώ παρέμενε σε εκκρεμότητα η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου συμβολαίου. «Η Επιτροπή ενέκρινε τη νέα σύμβαση σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Παράλληλα, αξιωματούχος που συμμετείχε στις συνομιλίες με την Pfizer, είπε ότι, με βάση νέα συμφωνία, οι χώρες της Ε.Ε. έχουν ήδη παραγγείλει τις πρώτες 200 εκατομμύρια δόσεις που θα παραδοθούν φέτος, ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των υπόλοιπων 100 εκατομμυρίων δόσεων. Εκπρόσωπος της Pfizer είπε στο πρακτορείο ότι οι συζητήσεις με την Κομισιόν «συνεχίζονται», ενώ ο εκπρόσωπος της BioNTech απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ