Τετάρτη 4/8/2021

Ο Λαβρόφ «πέταξε το γάντι»: «Η Ρωσία έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την ΕΕ αν επιβληθούν νέες κυρώσεις»

Με το... μαχαίρι στα δόντια ο Λαβρόφ: «Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο»

Η Ρωσία είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν οι Βρυξέλλες επιβάλουν κυρώσεις που θα δημιουργήσουν κίνδυνο για «ευαίσθητες σφαίρες της οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε ερώτηση για αν οδεύουμε σε ρήξη της Ρωσίας με την ΕΕ, ο Ρώσος ΥΠΕΞ απάντησε: «Ξεκινάμε από το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δούμε ξανά (όπως έχει ήδη γίνει  περισσότερες από μία φορές) ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε ορισμένους τομείς που δημιουργούν κινδύνους για την οικονομία μας, συμπεριλαμβανομένων των πιο ευαίσθητων περιοχών, ναι. Δεν θέλουμε να απομονωθούμε από τον κόσμο, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο».

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση δέχονται νέα πίεση εξαιτίας της σύλληψης και της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία τροφοδότησε συζητήσεις για ενδεχόμενες νέες κυρώσεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ