Τρεις φορές πιο μεταδοτική η βραζιλιάνικη μετάλλαξη του κορωνοϊού

«Τα εμβόλια εξακολουθούν να έχουν αποτέλεσμα κατά αυτού του παραλλαγμένου στελέχους», λέει το υπ. Υγείας της Βραζιλίας

Must Read

Η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας μπορεί να είναι τρεις φορές πιο μεταδοτικό, αλλά πρώτες αναλύσεις δείχνουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 παραμένουν αποτελεσματικά για την αντιμετώπισή του, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, χωρίς να δώσει στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς του.

Δεχόμενος πιέσεις καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος πλήττει την πρωτεύουσα της πολιτείας αυτής, την Μανάους, όπου έχει προκαλέσει ένα καταστροφικό δεύτερο κύμα της επιδημίας, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Εντουάρντο Πασουέλο προσπάθησε να καθησυχάσει τους βουλευτές ότι η έξαρση των τελευταίων μηνών ήταν απρόσμενη, αλλά τίθεται υπό έλεγχο.

Ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης σε ακροαματική διαδικασία στη Γερουσία ότι η Βραζιλία θα έχει εμβολιάσει τον μισό πληθυσμό που έχει επιλεγεί για εμβολιασμό ως τον Ιούνιο και τον υπόλοιπο ως το τέλος του έτους, σε έναν φιλόδοξο στόχο καθώς η χώρα μπορεί μετά βίας να εγγυηθεί δόσεις για τον μισό πληθυσμό.

«Δόξα τω Θεώ είχαμε σαφή νέα από την ανάλυση ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να έχουν αποτέλεσμα κατά αυτού του παραλλαγμένου στελέχους. Ωστόσο αυτό είναι πιο μεταδοτικό. Βάσει της ανάλυσής μας είναι τρεις φορές πιο μεταδοτικό», δήλωσε ο Πασουέλο.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, το οποίο δεν έχει δώσει πληροφορίες για μια τέτοια ανάλυση, δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This