Τουλάχιστον 17 τραυματίες από έκρηξη βυτιοφόρου στα σύνορα Αφγανιστάν – Ιράν

Must Read

Δεκάδες βυτιοφόρα, γεμάτα με καύσιμα, τυλίχθηκαν στις φλόγες το απόγευμα του Σαββάτου, αφού ένα από αυτά εξερράγη στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Ιράν, σε έναν από τους μεγαλύτερους τελωνειακούς σταθμούς της επαρχίας Χεράτ.

Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν Ιρανοί πυροσβέστες ενώ ζητήθηκαν και ενισχύσεις από αέρος.

«Υπήρχαν περίπου 200-300 οχήματα, γεμάτα με αέριο και βενζίνη και καταφέραμε να σώσουμε κάποια από αυτά, όμως τα περισσότερα κάηκαν στην πυρκαγιά», ανέφερε ο Γιουνούς Καζί Ζάντα, ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Χεράτ.  «Η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη που κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι ζημιές ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τα γραφεία του τελωνείου και επεκτάθηκε στα βυτιοφόρα που ήταν σταθμευμένα στον χώρο» ανέφερε ο Τζαϊλάνι Φαρχάντ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Χεράτ.

Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο οι τραυματίες

Από την πλευρά του, ο Ιμπραχίμ Μοχαμάντι, διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Χεράτ, είπε πως μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 17 άνθρωποι. Ορισμένοι από αυτούς φέρουν σοβαρά εγκαύματα. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τραυματίες», πρόσθεσε.

Το Ισλάμ Καλά απέχει 120 χιλιόμετρα από την πόλη Χεράτ και είναι ένα από τα σημαντικότερα μεθοριακά περάσματα του Αφγανιστάν. Εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση, οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε ένα κοντινό φυλάκιο ασφαλείας, αφού ξέσπασε η πυρκαγιά, είπε ο Φαρχάντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This