Η Τουρκία προσέλαβε λομπίστες για να επιστρέψει στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35

H δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter με έδρα την Ουάσιγκτον θα κάνει το lobbying

Must Read

Η κρατική εταιρεία της Τουρκίας, Τεχνολογίες Αμυντικής Βιομηχανίας (SSTEK) προσέλαβε την δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter με έδρα την Ουάσιγκτον, για προσπάθειες πίεσης (lobbying) ώστε να επιστρέψει η Άγκυρα στο πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Foreign Lobby Report.

Η SSTEK ανήκει εξ ολοκλήρου στη Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) και έχει υπογράψει σύμβαση 750.000$ με το δικηγορικό γραφείο, του οποίου οι συνεργάτες επισκέφθηκαν την Άγκυρα για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Θυμίζουμε ότι η Τουρκία απομακρύνθηκε από εταίρος του προγράμματος μαχητικών αεροσκαφών F-35 το 2019, λόγω της αγοράς των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400, τα οποία η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι είναι ασυμβίβαστα με τα όπλα του ΝΑΤΟ και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Τούρκοι εργολάβοι συνεχίζουν να κατασκευάζουν ανταλλακτικά για τα τζετ πέμπτης γενιάς, παρά την απομάκρυνση της Τουρκίας και την επιβολή κυρώσεων στην SSB τον Δεκέμβριο.

Η Arnold & Porter θα «συμβουλεύει για στρατηγική την SSB και τους Τούρκους εργολάβους ώστε να παραμείνουν στο Κοινό Πρόγραμμα Μαχητικών Αεροσκαφών (JSF), λαμβάνοντας υπόψη και αντιμετωπίζοντας τους περίπλοκους γεωπολιτικούς και εμπορικούς παράγοντες που παίζουν», αναγράφεται στα σχετικά έγγραφα.

Η εταιρεία θα χειριστεί επίσης «στοχευμένη προσέγγιση» στους συμμετέχοντες του προγράμματος JSF για τη συνεχιζόμενη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα «ως στρατηγικός σύμμαχος και αξιότιμος συνεργάτης», παρακολουθώντας παράλληλα κυρώσεις που μπορεί να σχετίζονται με το θέμα.

Ο Κροάτης πρώην νομοθέτης και πρώην πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Miomir Zuzul είναι εγγεγραμμένος ως λομπίστας στη σύμβαση. Ο Zuzul συνοδεύεται από τον συνεργάτη της A&P Raul Herrera και τον ανώτερο σύμβουλο L. Charles Landgraf.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This