Γερμανός πολιτικός μπλεγμένος σε σκάνδαλο με «μίζες» για αγορά υπερτιμολογημένων μασκών

Κατηγορείται ότι εισέπραξε 650.000 ευρώ για να δρομολογήσει την παραγγελία μασκών από συγκεκριμένο κατασκευαστή

Must Read

Ως ύποπτος για δωροδοκία και δωροληψία σε υπόθεση προμήθειας προστατευτικών μασκών ελέγχεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Γκέοργκ Νουσλάιν.

Ο Νουσλάιν, αρμόδιος για θέματα υγείας στη Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU), φέρεται ότι εισέπραξε 650.000 ευρώ μέσω της εταιρίας συμβούλων του, προκειμένου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση της Βαυαρίας να παραγγείλουν μάσκες από συγκεκριμένο κατασκευαστή. Τα χρήματα μάλιστα, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, δεν έχουν καν φορολογηθεί!

Δεκατρία ακίνητα

Η Επιτροπή Ελέγχου των Εκλογών, Ασυλίας και Κανονισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου έχει ήδη άρει την ασυλία του βουλευτή. Εξάλλου, όπως επιβεβαίωσε η Εισαγγελία, έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε 13 ακίνητα που χρησιμοποιεί ο Νουσλάιν, μεταξύ των οποίων το γραφείο και το διαμέρισμά του στο Βερολίνο, η κατοικία του στη Βαυαρία, αλλά και ακίνητο στο Λιχτενστάιν.

Το σκάνδαλο αποκαλύφτηκε τον Ιανουάριο από το «Der Spiegel». Σύμφωνα με το περιοδικό, την προηγούμενη άνοιξη η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε από ελβετική εταιρία μάσκες τύπου FFP-2 στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ πριν από την πανδημία πωλούνταν αντί 0,45 ευρώ – ενώ το υπουργείο Υγείας είχε θέσει ως πλαφόν τα 4,50 ευρώ.

Η Γερμανία κατέβαλε 350.000.000 ευρώ στην εταιρία Emix, η οποία ελέγχεται από την Εισαγγελία της Ζυρίχης για υπερτιμολόγηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This