Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Γερμανός πολιτικός μπλεγμένος σε σκάνδαλο με «μίζες» για αγορά υπερτιμολογημένων μασκών

Κατηγορείται ότι εισέπραξε 650.000 ευρώ για να δρομολογήσει την παραγγελία μασκών από συγκεκριμένο κατασκευαστή

Ως ύποπτος για δωροδοκία και δωροληψία σε υπόθεση προμήθειας προστατευτικών μασκών ελέγχεται ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), Γκέοργκ Νουσλάιν.

Ο Νουσλάιν, αρμόδιος για θέματα υγείας στη Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU), φέρεται ότι εισέπραξε 650.000 ευρώ μέσω της εταιρίας συμβούλων του, προκειμένου η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και η κυβέρνηση της Βαυαρίας να παραγγείλουν μάσκες από συγκεκριμένο κατασκευαστή. Τα χρήματα μάλιστα, σύμφωνα με την Εισαγγελία του Μονάχου, δεν έχουν καν φορολογηθεί!

Δεκατρία ακίνητα

Η Επιτροπή Ελέγχου των Εκλογών, Ασυλίας και Κανονισμού του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου έχει ήδη άρει την ασυλία του βουλευτή. Εξάλλου, όπως επιβεβαίωσε η Εισαγγελία, έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε 13 ακίνητα που χρησιμοποιεί ο Νουσλάιν, μεταξύ των οποίων το γραφείο και το διαμέρισμά του στο Βερολίνο, η κατοικία του στη Βαυαρία, αλλά και ακίνητο στο Λιχτενστάιν.

Το σκάνδαλο αποκαλύφτηκε τον Ιανουάριο από το «Der Spiegel». Σύμφωνα με το περιοδικό, την προηγούμενη άνοιξη η γερμανική κυβέρνηση αγόρασε από ελβετική εταιρία μάσκες τύπου FFP-2 στην τιμή των 5,40 ευρώ, ενώ πριν από την πανδημία πωλούνταν αντί 0,45 ευρώ – ενώ το υπουργείο Υγείας είχε θέσει ως πλαφόν τα 4,50 ευρώ.

Η Γερμανία κατέβαλε 350.000.000 ευρώ στην εταιρία Emix, η οποία ελέγχεται από την Εισαγγελία της Ζυρίχης για υπερτιμολόγηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ