Η αποκάλυψη Bloomberg για το ευρωπαϊκό διαβατήριο εμβολιασμού

Προσχέδιο της Κομισιόν για ταξιδιωτικά έγγραφα σχετικά με τον Covid

Must Read

Πώς θα λειτουργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού και ποια οφέλη θα προσφέρει σε όσους το κατέχουν ανέλυε χθες το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή που έχει γνώση του σχετικού προσχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το έγγραφο, το οποίο στην ουσία θα αποτελείται από τρία επιμέρους χαρτιά, θα χαλαρώσει κάπως τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς όχι μόνο για εκείνους που έλαβαν δόσεις εμβολίων εγκεκριμένων στην Ε.Ε., αλλά και για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με άλλα εμβόλια, όπως το κινεζικό και το ρωσικό.

Το «EU Covid Card/digital green certificate», όπως αποκαλείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα αποτελείται από τρία έγγραφα που θα πιστοποιούν ότι ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί και με ποιο εμβόλιο (σ.σ. για ποιο λόγο; ), τα αποτελέσματα τεστ κορωνοϊού και αν έχει αναρρώσει από λοίμωξη του Covid-19, εξηγεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο, την ώρα που το ευρωπαϊκό μπλοκ κάνει αγώνα δρόμου για να αναπτύξει το ιδανικό σύστημα, που θα επιτρέπει μέχρι το καλοκαίρι στα 27 κράτη-μέλη και σε εκείνα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου να ξανανοίξουν τις πύλες τους στα ταξίδια, αποφεύγοντας την εξάπλωση του Covid-19.

«Στόχος της πρότασης είναι η διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης εντός της Ε.Ε. στη διάρκεια της πανδημίας, με την υιοθέτηση ενός κοινού πλαισίου για την έκδοση και αποδοχή πιστοποιητικών εμβολιασμού, διενέργειας τεστ και ανάρρωσης» αναφέρει το προσχέδιο, ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συναινέσει ήδη από τον περασμένο μήνα στην ανάγκη να μορφοποιηθεί ένα ευρύ περίγραμμα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που αποτελούν προτεραιότητα για χώρες εξαρτώμενες από τον τουρισμό, όπως η χώρα μας αλλά και η Κύπρος.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που αναμένεται να εισηγηθεί η Κομισιόν, θα καλύπτει όλα τα εμβόλια στα οποία άναψε το «πράσινο φως» ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), αλλά και εκείνα που έλαβαν έκτακτη έγκριση από τους αρμόδιους φορείς μεμονωμένων χωρών, όπως η Ουγγαρία, που έχει αρχίσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού της με εμβόλια παρασκευασμένα στη Ρωσία και την Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη διάφορα κράτη-μέλη έχουν αρχίσει να ζυγίζουν τις επιλογές τους για δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να σώσουν τη θερινή τουριστική σεζόν.

Η Σερβία έχει ήδη έτοιμη την πλατφόρμα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, όπως έκανε γνωστό η υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών Τάτιανα Μάτιτς, ενώ και η υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας Ρέγιες Μαρότο δήλωσε χθες ότι η χώρα μπορεί να αρχίσει να χρησιμοποιεί τα διαβατήρια εμβολιασμού από τον Μάιο, οπότε έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη η διεθνής τουριστική έκθεση FITUR.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This