Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Γερμανοί παρήγγειλαν 1 εκατομμύριο δόσεις του Sputnik V αλλά η κυβέρνηση «κωφεύει»

Τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε παραγγελία του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, παρουσιάζοντας ως δικαιολογία μάλιστα ότι πιθανότατα να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στις δόσεις, ένα γερμανικό κρατίδιο προχωρά σε συνεργασία με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Χάρι Γκλάβε πρόκειται άμεσα να στείλει επιστολή στη Μόσχα για περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις συντονίστηκαν από το γραφείο της Πρωθυπουργού Μανουέλα Σβέσιγκ. Ο κ. Γκλάβε εκτιμά ότι το ρωσικό εμβόλιο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Το κόστος της παραγγελίας θα αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Χθες, Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε υπογραφή προσυμφώνου για την παραγγελία 2,5 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο Sputnik V, εφόσον η χρήση του εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι που διαχειρίζονται την επίσημη σελίδα του ρωσικού εμβολίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησαν με ανάρτησή τους στους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνοντας πλήρη ετοιμότητα στην παραγωγή των δόσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ