Γερμανοί παρήγγειλαν 1 εκατομμύριο δόσεις του Sputnik V αλλά η κυβέρνηση «κωφεύει»

Must Read

Τη στιγμή που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να προχωρήσει σε παραγγελία του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, παρουσιάζοντας ως δικαιολογία μάλιστα ότι πιθανότατα να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στις δόσεις, ένα γερμανικό κρατίδιο προχωρά σε συνεργασία με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Χάρι Γκλάβε πρόκειται άμεσα να στείλει επιστολή στη Μόσχα για περίπου ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου, ενώ οι σχετικές διαπραγματεύσεις συντονίστηκαν από το γραφείο της Πρωθυπουργού Μανουέλα Σβέσιγκ. Ο κ. Γκλάβε εκτιμά ότι το ρωσικό εμβόλιο θα αρχίσει να χρησιμοποιείται στην Ευρώπη από το τέλος Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου. Το κόστος της παραγγελίας θα αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Χθες, Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε υπογραφή προσυμφώνου για την παραγγελία 2,5 εκατομμυρίων δόσεων από το εμβόλιο Sputnik V, εφόσον η χρήση του εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι που διαχειρίζονται την επίσημη σελίδα του ρωσικού εμβολίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησαν με ανάρτησή τους στους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνοντας πλήρη ετοιμότητα στην παραγωγή των δόσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This