Κυριακή 16/5/2021

Η ευρωπαική συνείδηση του Μάριο Ντράγκι και ο ραγιαδισμός

Παρά την στενή συνεργασία Ιταλίας – Τουρκίας, ο Ντράγκι τόλμησα.

Οι σχέσεις Ιταλίας – Τουρκίας είναι πολύ στενές. Εδώ στο newsbreak.gr έχουμε αποκαλύψει τα μαχαιρώματα της Ιταλίας κατά της Ελλάδας, από τα φανερά στις συνόδους κορυφής, εώς  τα πισώπλατα, όπως το θέμα της Λιβύης.

Οι στενές σχέσεις των δύο χωρών όμως δεν εμπόδισαν τον Μάριο Ντράγκι να χαρακτηρίσει δικτάτορα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Γιατί το έκανε; Γιατί ο Μάριο Ντράγκι έχει ευρωπαική συνείδηση. Και η συνείδηση του δεν του επέτρεπε να σιωπήσει μπροστά στο ανοσιούργημα κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Σε αντίθεση με το δικό μας πρωθυπουργό, ο οποίος όχι μόνο δεν σχολίασε το συμβάν, αλλά αποφεύγει να πει έστω και μία κακή κουβέντα για τον τούρκο δικτάτορα. Έστω και εάν η Ελλάδα έχει πολλαπλάσιες αιτίες για να κατακεραυνώσει τον Ερντογάν. Τον άνθρωπο που επιβουλεύεται ευθέως την εθνική μας ακεραιότητα.

Ακριβώς αυτή είναι η διαφορά του ευρωπαίου και του ραγιά. Ούτε η πίστη στο ευρώ, ούτε η προθυμία για μεταρρυθμίσεις, ούτε η ευλυγισία μπροστά στις επιταγές της Γερμανίας. Για άλλη μια φορά, ο έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ