Δευτέρα 17/5/2021

Το Γιβραλτάρ «νίκησε» τον κορωνοϊό: Χωρίς μάσκες σε εστιατόρια και γήπεδα

Μία πετυχημένη συνταγή, παράδειγμα προς μίμηση...

Διαχείριση από διαχείριση… πανδημίας διαφέρει ανά τον κόσμο. Κάποιες χώρες κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη με τον «άγνωστο» ιό, κάποιες άλλες παλεύουν χωρίς αποτέλεσμα…

Το Γιβραλτάρ κατέγραψε μία ξεχωριστή επιτυχία, αφού κατάφερε να βγάλει τους πολίτες του από τον Γολγοθά της πανδημίας, και πλέον ο κόσμος ξέγνοιαστος να κυκλοφορεί χωρίς μάσκες σε εστιατόρια και γήπεδα.

Κάτι που για εμάς, εδώ στην Ελλάδα, φαντάζει μακρινό… Δεν είναι κακό όμως να μαθαίνουμε και να διδασκόμαστε από επιτυχημένες συνταγές.

Το διαφορετικό success story του Γιβραλτάρ

Περπατάνε και μιλάνε στον δρόμο χωρίς μάσκα και πηγαίνουν στο γήπεδο. Ο κόσμος έχει επανέλθει στους ρυθμούς της καθημερινότητάς του, πηγαίνει στις δουλειές του, συναντά φίλους και απολαμβάνει τις χαρές της ζωής.

Μία μικρή περιοχή με σχεδόν 34.000 κατοίκους, στο νότιο άκρο της Ισπανίας, κατάφερε να βάλει τα «γυαλιά» στις μεγάλες και κυρίαρχες χώρες του κόσμου που παλεύουν με τα μέτρα και τις απαγορεύσεις για να τα «βγάλουν» πέρα με τον ιό. 

  • Οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές στο Γιβραλτάρ παρά μόνο στους κλειστούς, δημόσιους χώρους, τα καταστήματα και τα μέσα μεταφοράς
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυκτα έχει επίσης καταργηθεί
  • επαναλειτουργούν μπαρ και εστιατόρια από την 1η Μαρτίου

Χθες Πέμπτη, 9/4, ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ, Φαμπιάν Πικάρντο ανακοίνωσε την άρση από τη Δευτέρα του περιορισμού στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι στα μπαρ και τα εστιατόρια και από τις 16 Αρπιλίου την άρση του περιορισμού των συναθροίσεων σε 16 άτομα.

Στο Γιβραλτάρ, 94 άνθρωποι έχασαν συνολικά τη ζωή τους από covid-19 και εντοπίστηκαν 4.300 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ κανένας ασθενής με covid δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ