Σάββατο 12/6/2021

Lockdown μέχρι τις 17 Μαΐου στην Τουρκία: «Να πέσουμε κάτω από 5.000 κρούσματα ως τέλος του Ραμαζανιού»

«...αλλιώς θα υποστούμε τις συνέπειες σε κάθε τομέα, από τον τουρισμό μέχρι την εκπαίδευση και το εμπόριο»

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την επιβολή ολικού lockdown σε όλη την Τουρκία έως τις 17 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των σχολείων και του περιορισμού στις υπεραστικές μετακινήσεις, με στόχο τον περιορισμό της αύξησης κρουσμάτων και θανάτων από τον κορωνοϊό.

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας επιβεβαίωσε 37.312 νέα κρούσματα COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 2.716 συμπτωματικών ασθενών, τις τελευταίες 24 ώρες. Mε 353 θανάτους στο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός των απωλειών έφτασε τις 38.711.

Σε διάγγελμά του ο Ερντογάν είπε ότι όλα τα υπεραστικά ταξίδια θα χρειάζονται έγκριση από τις αρχές, όλα τα σχολεία θα σταματήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία (αναβάλλονται και όλες οι εξετάσεις), ενώ και σε χώρους εργασίας θα ανασταλούν οι δραστηριότητές τους. Επίσης τα ΜΜΜ θα λειτουργούν με το 50% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσθεσε ότι οι κλάδοι της μεταποίησης και των τροφίμων θα εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων πρέπει να μειωθεί κάτω από 5.000 μέχρι το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού, αλλιώς θα υποστούμε τις συνέπειες σε κάθε τομέα, από τον τουρισμό μέχρι την εκπαίδευση και το εμπόριο», επεσήμανε.

Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί πάνω από 21,52 εκατομμύρια δόσεις. Πάνω από 13,33 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τις πρώτες δόσεις τους, ενώ 8,88 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ