Όταν τοποθετείται ο Κίσινγκερ έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε! Νέες δηλώσεις για Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη

«Δεν είμαι υπέρ μιας σταυροφορίας εναντίον της Κίνας αλλά...»

Must Read

Ο έντονος ανταγωνισμός ΗΠΑΚίνας απασχολεί και τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Χένρι Κίσινγκερ, που έδωσε συνέντευξη στη Die Welt και τοποθετήθηκε για το θέμα. Βέβαια όταν τοποθετείται ο Χένρι, τότε αναμένονται εξελίξεις στην παγκόσμια σκακιέρα!

Βασική του έγνοια ο τεχνολογικός ανταγωνισμός Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, με τον Κίσινγκερ να δηλώνει πως πρέπει να αποφευχθεί ο ανοιχτός ανταγωνισμός στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.  Και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να διατηρήσουν ένα «υψηλό επίπεδο» όσον αφορά τη συγκεκριμένη τεχνολογία, προσθέτοντας όλο νόημα ότι δεν είναι απαραίτητο να κυριαρχεί στον συγκεκριμένο τομέα και τα επόμενα χρόνια το Πεκίνο.

«Το μεγάλο ζήτημα που πρέπει να εξετάσουμε δεν είναι μόνο η αποτροπή της κινεζικής ηγεμονίας, αλλά το να κατανοήσουμε ότι αν επιτύχουμε αυτόν τον στόχο -που πρέπει- παραμένει η ανάγκη συνύπαρξης με μια χώρα αυτού του μεγέθους», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως επειδή η αμερικανική κοινή γνώμη θεωρεί την Κίνα ως «εγγενή εχθρό», ως εκ τούτου πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ευρώπης στον ανταγωνισμό ΗΠΑ και Κίνας: «Εάν η Ευρώπη ακολουθήσει μια πολιτική που εκμεταλλεύεται την αμερικανο-κινεζική διαφωνία, θα κάνει τις αντιπαραθέσεις πιο έντονες και τις κρίσεις ακόμη πιο έντονες. Δεν είμαι υπέρ μιας σταυροφορίας εναντίον της Κίνας αλλά είμαι υπέρ της ανάπτυξης μιας κοινής στρατηγικής κατανόησης, έτσι ώστε η κατάσταση να μην αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω». Τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και ότι ενδεχόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο «θα μειώσουν την Ευρώπη σε ένα προσάρτημα της Ευρασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This