Κυριακή 13/6/2021

Πρωτοφανείς σκηνές βίας μεταξύ Επισκόπων της Εκκλησίας της Γεωργίας

Σκηνές που δεν αρμόζουν στην εκκλησιαστική ορθόδοξη κοινότητα, εκτυλίχθηκαν -για άλλη μία φορά- στους κόλπους της Εκκλησίας της Γεωργίας.

Ο Επίσκοπος Συμεών Τσακασβίλι του Πατριαρχείου Γεωργίας και οι συνεργάτες του επιτέθηκαν στον κληρικό της Αρχιεπισκοπής Τιφλίδας και Καθηγητή της Εκκλησιαστικής Σχολής, Πρωτοπρεσβύτερο Τεϊμουράζ Ταταρασβίλι. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Εκκλησιαστικά Νέα της Γεωργίας», ο πατήρ Τεϊμουράζ έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με πηγές του orthodoxtimes.gr, όλα ξεκίνησαν από μια συνομιλία που είχε ο πρωτοπρεσβύτερος Τεϊμουράζ με συνεργάτη του, και η οποία θεωρήθηκε προσβλητική για τον Επίσκοπο Συμεών. Συγκεκριμένα, ο πατήρ Τεϊμουράζ είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ρουίσι και Ουρμπνίσι, Ιώβ, στα γραφεία της Μητρόπολης. Φτάνοντας εκεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, πληροφορήθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε συνάντηση με τον Μητροπολίτη, ο Επίσκοπος Συμεών.

Απευθυνόμενος σε φίλο-συνεργάτη που βρισκόταν δίπλα του, φέρεται να δήλωσε πως «προτιμώ να δω ένα ερπετό τώρα παρά τον Επίσκοπο». Τη συνομιλία άκουσε μέλος της αποστολής του Επισκόπου Συμεών. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που ήταν παρόντες την ώρα του συμβάντος, η συνομιλία μεταφέρθηκε στον Επίσκοπο Συμεών αφού ο ίδιος είχε ολοκληρώσει την επίσκεψη του στον Μητροπολίτη Ιώβ και είχε φύγει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ