Θράσος χωρίς όρια από τον Ακάρ που μιλά για «προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας» και… ειρηνική συμβίωση στην Κύπρο!

Με κατεχόμενα εδάφη και κατοχικό στρατό μιλάμε για τον ορισμό της «ειρηνικής συμβίωσης»

Must Read

Ο Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε τη διοίκηση των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας και μετά το λογύδριό του για «μάχη» (σ.σ. λέμε τώρα) του τουρκικού στρατού ενάντια στην τρομοκρατία, κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα ότι «αυξάνει την ένταση με προκλητικές ενέργειες». Για την Κύπρο, με περίσσιο θράσος είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να ζήσουν… ειρηνικά «τα δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη»!

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε αρχικά ότι «ενώ η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στους τρομοκράτες στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται μέρα και νύχτα για να προστατεύσει τα δικαιώματα τόσο της ίδιας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο».

Αφού επιτέθηκε στη χώρα μας λέγοντας ότι «η Ελλάδα αύξησε την ένταση με προκλητικές ενέργειες. Αυτή η στάση είναι λανθασμένη και η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι», δήλωσε μετά ότι αναμένουν να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)!

Σε ότι αφορά την Κύπρο, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει «το δίκαιο αίτημα για την Κύπρο» και δήλωσε ότι «είναι σαφές ότι δεν έχει επιτευχθεί τίποτα και δεν θα επιτευχθεί με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για πολλά χρόνια».

Σημείωσε δε, ότι είναι απαραίτητο να αναζητηθούν τρόποι «για δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη να ζουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά στην Κύπρο»!

Τέτοιο θράσος δηλαδή…

Για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είπε ότι Τουρκία και Λιβύη «συμφωνούν σε όλα τα θέματα που είχαν προηγουμένως υπογραφεί» και κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα ότι «έχει κάνει κάποιες προκλητικές κινήσεις κατά της τωρινής κυβέρνησης της Λιβύης σχετικά με αυτή τη συμφωνία».

Σχολιάσει μάλιστα, ότι «η δουλειά της Τουρκίας στη Λιβύη συνεχίζεται με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια της πρώτης ημέρας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This