Πέμπτη 24/6/2021

Θράσος χωρίς όρια από τον Ακάρ που μιλά για «προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας» και… ειρηνική συμβίωση στην Κύπρο!

Με κατεχόμενα εδάφη και κατοχικό στρατό μιλάμε για τον ορισμό της «ειρηνικής συμβίωσης»

Ο Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε τη διοίκηση των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας και μετά το λογύδριό του για «μάχη» (σ.σ. λέμε τώρα) του τουρκικού στρατού ενάντια στην τρομοκρατία, κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα ότι «αυξάνει την ένταση με προκλητικές ενέργειες». Για την Κύπρο, με περίσσιο θράσος είπε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να ζήσουν… ειρηνικά «τα δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη»!

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε αρχικά ότι «ενώ η Τουρκία συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στους τρομοκράτες στο Ιράκ και τη βόρεια Συρία, από την άλλη πλευρά, αγωνίζεται μέρα και νύχτα για να προστατεύσει τα δικαιώματα τόσο της ίδιας όσο και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο».

Αφού επιτέθηκε στη χώρα μας λέγοντας ότι «η Ελλάδα αύξησε την ένταση με προκλητικές ενέργειες. Αυτή η στάση είναι λανθασμένη και η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά έτσι», δήλωσε μετά ότι αναμένουν να πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Τουρκία, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)!

Σε ότι αφορά την Κύπρο, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει «το δίκαιο αίτημα για την Κύπρο» και δήλωσε ότι «είναι σαφές ότι δεν έχει επιτευχθεί τίποτα και δεν θα επιτευχθεί με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για πολλά χρόνια».

Σημείωσε δε, ότι είναι απαραίτητο να αναζητηθούν τρόποι «για δύο κυρίαρχα και ισότιμα ​​ανεξάρτητα κράτη να ζουν δίπλα-δίπλα ειρηνικά στην Κύπρο»!

Τέτοιο θράσος δηλαδή…

Για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, είπε ότι Τουρκία και Λιβύη «συμφωνούν σε όλα τα θέματα που είχαν προηγουμένως υπογραφεί» και κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα ότι «έχει κάνει κάποιες προκλητικές κινήσεις κατά της τωρινής κυβέρνησης της Λιβύης σχετικά με αυτή τη συμφωνία».

Σχολιάσει μάλιστα, ότι «η δουλειά της Τουρκίας στη Λιβύη συνεχίζεται με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια της πρώτης ημέρας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ