«Εκτός ελέγχου» ο Μπάιντεν συνεχίζει την προσπάθεια προσέγγισης με την Ρωσία!

Παρά τις προηγούμενες πολεμικές κορώνες

Must Read

Ήταν δεδομένο ότι το «βαθύ κράτος» της Αμερικής επιθυμούσε ολική κρίση με την Ρωσία. Μιλάμε για το βαθύ κράτος των Δημοκρατικών, το οποίο στο παρελθόν είχε και στενές σχέσεις με το τουρκικό λόμπι.

Η ρωσοφοβία είχε καλλιεργηθεί μεθοδικά στις ΗΠΑ με ενεργή συμμετοχή τόσο των λόμπι που πρόσκεινται στο Κατάρ όσο και αυτών που υπηρετούν τα τούρκικα συμφέροντα. Πάντα είχε διακομματικά ερείσματα, με έμφαση όμως στους δημοκρατικούς. Ηγετική προσωπικότητα του φιλοτουρκικού λόμπι των ΗΠΑ υπήρξε ο Τζον Μακέιν που πλέον δεν ζει.
Ήταν ο ρεπουμπλικανός παραλίγο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λοιπόν παρά τις πρώτες αντιρωσικές δηλώσεις και την ευθεία επίθεση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται ότι έχει αλλάξει τελείως κατεύθυνση. Προηγήθηκε η επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο, από τον οποίο ζήτησε συνάντηση ακόμα και σε ουδέτερο έδαφος.

Τελευταίο χτύπημα ήταν η ξεκάθαρη διαβεβαίωση του αμερικανού προέδρου ότι η δόλιοφθορά που προκάλεσαν χάκερ στον μεγαλύτερο αγωγό ενέργειας της ανατολικής ακτής, που οδήγησε σε απίστευτη κρίση ολόκληρη τη χώρα, δεν είναι έργο της Ρωσίας!

Αυτές οι επιθέσεις αγάπης λοιπόν που αμερικανού προέδρου έναντι της Ρωσίας, δείχνουν μία οβιδιακή μεταμόρφωση σε σύγκριση με την προεκλογική αλλά και μετεκλογική ρητορική του.
Η ανησυχία τώρα είναι για το πως θα αντιδράσει το βαθύ κράτος που επιθυμεί ένα νέο ψυχρό πόλεμο για να κερδοσκοπήσει ή για να αναβαθμίσει την γεωπολιτική θέση της Τουρκίας, απέναντι σε αυτή την νέα πραγματικότητα που οπωσδήποτε δεν την περίμενε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This