Τετάρτη 16/6/2021

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν ακύρωσε επίσκεψη στην Αυστρία λόγω της ισραηλινής σημαίας

Ο Κουρτς ανήρτησε την ισραηλινή σημαία στην καγκελαρία ως «ένδειξη αλληλεγγύης»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ακύρωσε συνάντηση με τον ομόλογό του της Αυστρίας, προκειμένου να επιδείξει τη δυσφορία του προς την κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, επειδή ανήρτησε τη σημαία του Ισραήλ στη καγκελαρία στη Βιέννη ως ένδειξη συμπαράστασης.

Διαβάστε σχετικά: Η σημαία του Ισραήλ στην αυστριακή καγκελαρία «ως ένδειξη αλληλεγγύης» – Χαμός στα social media

Ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ωστόσο ακύρωσε το ταξίδι, είπε μια εκπρόσωπος τύπου του Σάλενμπεργκ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της εφημερίδας Die Presse.

«Λυπούμαστε για αυτό και το σημειώνουμε, όμως για εμάς είναι απόλυτα σαφές ότι όταν η Χαμάς εκτοξεύει περισσότερες από 2000 ρουκέτες εναντίον πολιτικών στόχων στο Ισραήλ, τότε δεν θα μείνουμε σιωπηλοί», επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου.

Η διαμάχη προέκυψε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Βιέννη, με στόχο την επαναφορά της συμφωνίας του 2015 με τις δυτικές δυνάμεις, βάσει της οποίας η Τεχεράνη είχε συμφωνήσει να περιορίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, που τάσσεται σθεναρά υπέρ του Ισραήλ, ζήτησε να κρεμαστεί η ισραηλινή σημαία στην ομοσπονδιακή καγκελαρία χθες, ως μια ένδειξη αλληλεγγύης εν μέσω εχθροπραξιών. Όμως, ο Αμπάς Αρακτσί, που ηγείται της ιρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες στη Βιέννη, επέκρινε την ενέργεια αυτή.

«Η Βιέννη είναι η έδρα της IAEA και των Ηνωμένων Εθνών και η Αυστρία μέχρι στιγμής ήταν μια φανταστική οικοδέσποινα για διαπραγματεύσεις», έγραψε ο Αρακτσί στο Twitter.

«Είναι σοκαριστικό και οδυνηρό να βλέπει κανείς τη σημαία του κατοχικού καθεστώτος, που έχει σκοτώσει βίαια δεκάδες αθώους αμάχους, μεταξύ αυτών παιδιά σε λίγες ημέρες, να ανεμίζει σε κυβερνητικά κτίρια στη Βιέννη. Στεκόμαστε στο πλευρό της Παλαιστίνης», συμπλήρωσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ