Τετάρτη 16/6/2021

Νέο χτύπημα στην Τουρκία: Στους Κούρδους έστειλε τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ ο Μπάιντεν!

Απίστευτη ενέργεια του αμερικανού προέδρου!

Ένα ακόμα χτύπημα στην Τουρκία, εξαιρετικά σκληρό μάλιστα, επεφύλασσε ο Τζο Μπάιντεν. Με απόφαση του, κλιμάκιο υψηλόβαθμων αμερικανών αξιωματούχων μετέβη στην βόρεια Συρία, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, και συναντήθηκε με τις κουρδικές δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι θα συνεχίσει να συμπορεύεται μαζί τους και να τις ενισχύει!

Η ανακοίνωση της επίσκεψης έγινε μία μέρα μετά την ολοκλήρωση της! Γεγονός που επίσης καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του Τζο Μπάιντεν να αλλάξει τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή, αγνοώντας πλήρως την «υποτιθέμενη σύμμαχο» Τουρκία.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης:


Στις 16 Μαΐου, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Joey Hood, μαζί με τον αναπληρωτή βοηθό ΥΠΕΞ και αναπληρωτή ειδικό εκπρόσωπο για τη Συρία Aimee Cutrona, τον αναπληρωτή απεσταλμένο για τη Συρία David Brownstein, και διευθυντή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου για το Ιράκ και τη Συρία Zehra Bell, ταξίδεψαν στη βορειοανατολική Συρία όπου είχαν συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και ηγέτες φυλών από τη Ράκκα, στρατιωτικούς ομολόγους του Συνασπισμού και παράγοντες Ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Ο Αναπληρωτής Βοηθός ΥΠΕΞ υπογράμμισε τη δέσμευση των ΗΠΑ για συνεργασία και συντονισμό με το Συνασπισμό για να Νικήσει το ISIS, να αγωνιστούν για τη συνεχιζόμενη σταθερότητα στη βορειοανατολική Συρία και την παράδοση βοήθειας σε απελευθερωμένες περιοχές για να διασφαλιστεί η διαρκής ήττα του ISIS.

Στις δεσμεύσεις του, ο Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας τόνισε τη δέσμευση των ΗΠΑ να υποστηρίξει όλες τις προσπάθειες για πολιτική επίλυση της συριακής κρίσης. Επανέλαβε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ηγούνται στην ανθρωπιστική στήριξη της Συρίας, ενώ συνεργάζονται με χώρες που έχουν παρόμοια θέση για να διασφαλίσουν την επανεξέταση της διασυνοριακής βοήθειας στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ