Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Εκτός ΜΕΘ ο 5χρονος μοναδικός επιζών – Τρεις συλλήψεις βασικών υπευθύνων!

Το φρένο έκτακτης ανάγκης της καμπίνας, το οποίο θα μπορούσε να έχει αποβεί σωτήριο, ήταν απενεργοποιημένο

Must Read

Επιτέλους και μια αισιόδοξη εξέλιξη στο τραγικό δυστύχημα στην Ιταλία, όπου 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω της πτώσης καμπίνας τελεφερίκ από ύψος σχεδόν 1.500 μέτρων, με τον 5χρονο που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια βαριά τραυματισμένος να ξυπνά από κώμα. 

Ο Eitan Biran, ο οποίος είναι και ο μοναδικός επιζών του πολύνεκρου δυστυχήματος, όχι μόνο ξύπνησε από κώμα, αλλά, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα είναι σε θέση να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στο Τορίνο, όπου και νοσηλεύεται από την ημέρα της μοιραίας πτώσης, όπου, μεταξύ άλλων, έχασαν τη ζωή τους οι γονείς και ο αδερφός του. «Ο Eitan έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και θα παραμείνει για λίγο ακόμα στην ΜΕΘ. Μπορεί να μιλήσει με τη θεία του και να κινήσει το κεφάλι του, κοιτώντας τριγύρω», δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

«Από κλινικής άποψης, βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του τραύματος στον θώρακα και την κοιλιά του, καθώς και των καταγμάτων στα άκρα του. Τις επόμενες ημέρες θα εξέλθει από την εντατική θεραπεία και θα μεταφερθεί σε μια από τις κανονικές πτέρυγες του νοσοκομείου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον «Guardian», οι γιατροί θεωρούν πως το παιδί σώθηκε, διότι ο πατέρας του τον έσφιγγε δυνατά στην αγκαλιά του την ώρα της πτώσης.

Συνελήφθησαν τρία υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας

Την Τετάρτη, εξάλλου, η ιταλική Αστυνομία συνέλαβε τρία υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του τελεφερίκ. Κατηγορούνται ως βασικοί υπαίτιοι του δυστυχήματος, καθώς το φρένο έκτακτης ανάγκης του οχήματος, το οποίο θα είχε μπορέσει να αποτρέψει το τελεφερίκ από το να πέσει ανάποδα, όταν το καλώδιο έσπασε, ήταν απενεργοποιημένο!

«Το τελεφερίκ είχε προβλήματα από την επαναλειτουργία του μετά την καραντίνα, τον περασμένο Απρίλιο», σχολίασε η επικεφαλής δημόσιος κατήγορος, Ολυμπία Μπόσι. «Η εταιρία το λειτουργούσε ενώ ήταν σε αυτή την κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχε εκτελέσει πολλά δρομολόγια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This