Πομπέο: Αυτοί έφτιαξαν τον κορωνοϊό!

Παγκόσμιος «πόλεμος» για την προέλευση του Covid

Must Read

Ευθεία επίθεση Μάικ Πομπέο κατά του Πεκίνου: «Διέρρευσε από το ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν από έρευνα του στρατού. Μόνο το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γνωρίζει την απάντηση. Ελπίζω ότι θα υπάρξει διμερής ώθηση να λογοδοτήσει η Κίνα» δήλωσε ο τέως ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Στo σενάριο ότι ο νέος κορωνοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν αναφέρθηκε εκ νέου και με σχετική σιγουριά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο. Ο ισχυρός άνδρας της Ουάσινγκτον επί Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο κανάλι FoxNews το Σάββατο πως το Ινστιτούτο Ιολογίας (WIV) στην Ουχάν διεξήγαγε μυστική στρατιωτική έρευνα και ισχυρίζεται ότι υπάρχουν «σημαντικά στοιχεία» ότι ο ιός που προκαλεί τον Covid-19 διέρρευσε από το συγκεκριμένο εργαστήριο. Προειδοποίησε, δε, ότι τα επικίνδυνα πειράματα δεν έχουν ακόμα σταματήσει. «Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι το εξής: Γνωρίζουμε ότι κάποιοι μέσα από το εργαστήριο είχαν εμπλακεί σε προσπάθειες που συνδέονται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό» αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι δηλώσεις του Πομπέο έρχονται μετά την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» μιας έκθεσης, η οποία υποστηρίζει ότι οι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον Covid-19 σε εργαστήριο της Ουχάν και στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους με εκδόσεις του ιού αντίστροφης μηχανικής, ώστε να φαίνεται ότι εξελίχθηκε φυσικά από νυχτερίδες.

«Αρνούνται να μας πουν τι ήταν αυτά τα πειράματα και να επιτρέψουν την πρόσβαση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» δήλωσε ο Πομπέο. «Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να γνωρίζουμε… Αυτό το εργαστήριο λειτουργεί ακόμη και πιθανότατα εξακολουθεί να διεξάγει την ίδια έρευνα, η οποία κατέληξε στη διαρροή του ιού από το εργαστήριο» είπε. «Μόνο το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα γνωρίζει την απάντηση. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να γνωρίζει… Ελπίζω ότι θα υπάρξει διμερής ώθηση να λογοδοτήσει η Κίνα» δήλωσε ο Πομπέο.

Υπενθυμίζεται πως, πριν από λίγες ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στη CIA «να ενισχύσει τις προσπάθειες στις έρευνες για την προέλευση της πανδημίας και να του αναφέρουν τα αποτελέσματα σε 90 ημέρες». Τον περασμένο Ιανουάριο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε τα ευρήματά του σχετικά με το ινστιτούτο της Ουχάν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το ινστιτούτο «έχει εμπλακεί στη διεξαγωγή ερευνών, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε ζώα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This