Νέο προπαγανδιστικό ρεσιτάλ της Τουρκίας: Καλεί σε αποφυγή προκλήσεων και επιθετικής ρητορικής

Για τις αρπαγές της ΜΙΤ στο εξωτερικό, η Άγκυρα θωρεί ότι «σέβεται» τα «κυριαρχικά δικαιώματα» και την «εδαφική ακεραιτότητα των γειτόνων της»! 

Must Read

Για μια ακόμη φορά το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας εξελίχθηκε σε ανθελληνικό παραλήρημα. Υποκριτικά καλεί (προφανώς την Ελλάδα) σε αποφυγή των προκλήσεων και της επιθετικής ρητορικής σε Αιγαίο και Μεσόγειο, αλλά και σε αμοιβαίο διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου! Μήπως η τουρκική κυβέρνηση απευθύνεται στον εαυτό της τελικά;

«Υπογραμμίζεται ότι οι προκλήσεις, οι παράνομες ενέργειες και η επιθετική ρητορική που αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας πρέπει να αποφεύγονται προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή μέσω του αμοιβαίου διαλόγου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και να σημειωθεί πρόοδος στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, η δήλωση του Συμβουλίου επαναλαμβάνει την άκαμπτη τουρκική θέση των δύο κρατών: «Η Τουρκία θα υποστηρίξει αποφασιστικά την κυρίαρχη, ισότιμη και ανεξάρτητη προσέγγιση λύσης δύο κρατών για να εξασφαλίσει την τελική διευθέτηση του Κυπριακού και θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε είδους μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τουρκοκυπριακού λαού, σύμφωνα με αυτόν τον στόχο».

Έγινε αξιολόγηση και των τουρκικών επιχειρήσεων (MIT) «κατά της τρομοκρατίας» στο εξωτερικό, με την Άγκυρα να θωρεί ότι «σέβεται» τα «κυριαρχικά δικαιώματα» και την «εδαφική ακεραιτότητα των γειτόνων της»!

«Οι διασυνοριακές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της, με σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της εδαφικής ακεραιότητας των γειτόνων της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την εδραίωση της ασφάλειας και της ειρήνης της Τουρκίας καθώς και των γειτόνων της. Η Τουρκία θα διατηρήσει τη στάση της σχετικά με τη χρήση του δικαιώματος αυτοάμυνας που απορρέει από το διεθνές δίκαιο». Τι άλλο θα ακούσουμε πια…

Και προανήγγειλε συνέχιση των σφαγών στα σύνορά της με τη Συρία: «Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αναφερθεί ότι οι επιχειρήσεις για εξουδετέρωση τρομοκρατικών οργανώσεων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας και για την εξασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας θα συνεχιστούν αδιάκοπα την επόμενη περίοδο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This