Νέο τουρκικό σόου: Αποστρατιωτικοποίηση, διεθνές δίκαιο και μοιρασιά σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο θέλει ο Ακάρ

Εκτός των άλλων, οι Τούρκοι την έχουν δει και... ειρηνοποιοί!

Must Read

Στην «καρδιά» της τουρκικής άσκησης «Θαλασσόλυκος» βρέθηκε ο Χουλουσί Ακάρ και επιδόθηκε στο γνωστό… άθλημα της λασπολογίας κατά της Ελλάδας, αλλά και της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Έφτασε μάλιστα και στο σημείο να πει ουσιαστικά ότι η Τουρκία είναι… ειρηνοποιός! Φυσικά επανέλαβε και τα περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

«Τι λέει η Λωζάνη; Τα νησιά δεν μπορούν να τα στρατιωτικοποιήσουν. Όμως βλέπετε ότι τα έχουν στρατιωτικοποιήσει», είπε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας και επεσήμανε τα 6 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα της Ελλάδας: «Σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχουν στο ίδιο σημείο χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Σκεφτείτε ένα νησί. Λένε ότι έχουν 6 μίλια χωρικά ύδατα σε αυτό το νησί. Αλλά προσπαθούν να δηλώσουν εναέριο χώρο 10 μίλια, στο ίδιο νησί. Πού υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη σε αυτό; Δεν επιτρέπουμε αυτό το τετελεσμένο, Δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα άλλο από τα δικαιώματά μας».

Το ότι ο Ακάρ μιλά βέβαια για διεθνές δίκαιο και σχέσεις καλής γειτονίας, είναι αστείο: «Η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στην περιοχή και στον κόσμο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τις ειρηνικές μεθόδους και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο θα πρέπει επίσης να επιλυθούν μέσω διαλόγου και προσπαθούμε για αυτό».

Η μοιρασιά δεν έφυγε ποτέ από την τουρκική ατζέντα και ο Ακάρ το επανέλαβε, στέλνοντας και τις κλασικές προειδοποιήσεις: «Όπως λέμε πάντα, είμαστε υπέρ του να μοιραστούμε τον πλούτο αυτής της γεωγραφίας μεταξύ των χωρών της περιοχής με δίκαιο τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και να οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό και ευημερούν μέλλον. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη κανενός. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι  και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου».

Σε ότι αφορά την άσκηση, ο Τούρκος Υπουργός είπε: «Ένας από τους σκοπούς αυτής της άσκησης, που πραγματοποιείται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην Γαλάζια Πατρίδα μας».

Οι Τούρκοι φαίνεται ότι την έχουν δει… ειρηνοποιοί, αν κρίνουμε από τα όσα είπε ο Ακάρ: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συμβάλλουν στην… παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα στο Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία, το Κατάρ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν και σε πολλές γεωγραφικές περιοχές στο πλαίσιο των συμφωνιών του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ, της ΕΕ και των διμερών συμφωνιών…  Αγωνίζονται όχι μόνο για την ασφάλεια της χώρας μας, αλλά και για την ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια των φιλικών και αδελφικών χωρών».

Πάντως για τη Λιβύη, ο Ακάρ αφού ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία «σέβεται την εδαφική της ακεραιότητα και τη θεωρεί αδελφική χώρα», τόνισε ότι είναι εις βάρος της η ευρωπαϊκή επιχείρηση «IRINI»!

«Είναι μια προκατειλημμένη και αμφιλεγόμενη δραστηριότητα. Επηρεάζει αρνητικά την πολιτική διαδικασία και προκαλεί αστάθεια. Παρά όλες αυτές τις προκλητικές προσπάθειες, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το δίκαιο σκοπό των Λιβύων αδελφών μας, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Επιπλέον, συνεχίζουμε το έργο και τις επαφές μας με τις σχετικές χώρες, ειδικά την Αίγυπτο, προκειμένου να συμβάλουμε στην περιφερειακή ειρήνη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This