Τρίτη 3/8/2021

Βίντεο αποδεικνύει την ύπαρξη νυχτερίδων στο ύποπτο εργαστήριο της Γιουχάν

Το βίντεο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανακαλύφθηκε από ερευνητές που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας.

Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γιουχάν κρατούσε ζωντανές νυχτερίδες σε κλουβιά, όπως αποκαλύπτει νέο υλικό από το εσωτερικό του, διαψεύδοντας τους ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ισχυρίστηκαν ότι ο ισχυρισμός ήταν «συνωμοσία».

Ένα επίσημο βίντεο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών που σηματοδοτούσε την έναρξη του νέου εργαστηρίου βιοασφάλειας επιπέδου 4 τον Μάιο του 2017 μιλάει για τις προφυλάξεις ασφαλείας που ισχύουν εάν συμβεί «ατύχημα» και αποκαλύπτει ότι υπήρξαν «έντονες συγκρούσεις» με τη γαλλική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια την κατασκευής του εργαστηρίου.

Το βίντεο δείχνει νυχτερίδες να κρατούνται σε κλουβί στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν, μαζί με μια εικόνα ενός επιστήμονα να ταΐζει μια νυχτερίδα με ένα σκουλήκι.

Το βίντεο των 10 λεπτών έχει τίτλο «Η ομάδα κατασκευής και έρευνας του εργαστηρίου Wuhan P4 του Ινστιτούτου ιολογίας της Γουχάν, της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών» και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με κορυφαίους επιστήμονες του εργαστηρίου.

Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που διερευνά την προέλευση της πανδημίας απέτυχε να αναφέρει ότι νυχτερίδες υπήρχαν στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν.

Μέλος της ομάδας του ΠΟΥ που ερευνά την προέλευση της πανδημίας, ο ζωολόγος Πίτερ Νταζάκ δήλωσε ότι ήταν συνωμοσία να αναφέρουμε την ύπαρξη νυχτερίδων στο Ινστιτούτο ιολογίας.

Σε ένα tweet με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2020, έγραψε: «Δεν στάλθηκαν νυχτερίδες στο εργαστήριο της Wuhan για γενετική ανάλυση ιών που συλλέχθηκαν στο πεδίο. Έτσι λειτουργεί αυτή η επιστήμη. Συλλέγουμε δείγματα νυχτερίδων, τα στέλνουμε στο εργαστήριο. Απελευθερώνουμε τις νυχτερίδες εκεί που τις πιάνουμε!»

Σε ένα άλλο tweet, με ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου 2020, γράφει: «Αυτή είναι μια ευρέως διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας. Αυτό το κομμάτι περιγράφει εργασία στην οποία είμαι επικεφαλής και εργαστήρια με τα οποία συνεργάζομαι για 15 χρόνια. ΔΕΝ έχουν ζωντανές ή νεκρές νυχτερίδες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις πουθενά ότι συνέβη. Είναι ένα σφάλμα που ελπίζω να διορθωθεί».

Αυτό το μήνα, ο Νταζακ φάνηκε να αποσύρει τις προηγούμενες αρνήσεις του και παραδέχτηκε ότι το Ινστιτούτο ιολογίας της Γιουχάν μπορεί να έχει στεγάσει νυχτερίδες, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν τις ζήτησε.

Το βίντεο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών ανακαλύφθηκε από ερευνητές που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμα:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ