Τετάρτη 28/7/2021

Η τουρκική αστυνομία μετρά τη μια αυτοκτονία πίσω από την άλλη

Συνολικά 40 είναι οι αυτοκτονίες αστυνομικών στην Τουρκία από τις αρχές του έτους

Συνολικά 15 αστυνομικοί αυτοκτόνησαν τις τελευταίες 25 ημέρες, δήλωσε ο Φαρούκ Σεζέρ, πρόεδρος της τουρκικής αστυνομικής ένωσης Emniyet-Sen.

Συνολικά 40 αυτοκτονίες έχουν γίνει στην αστυνομική δύναμη της Τουρκίας από τις αρχές του έτους, δήλωσε ο Σεζέρ στο Halk TV, με τον αριθμό να πλησιάζει ήδη εκείνο του 2013, όταν η χώρα κατέγραψε 57 αυτοκτονίες μεταξύ της αστυνομίας, τον υψηλότερο αριθμό μέχρι σήμερα.

Το μακρύ και απρόβλεπτο πρόγραμμα εργασίας και η κακή διαχείριση παίζουν ρόλο στις αποφάσεις των αστυνομικών που αφαιρούν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον Σεζέρ, ο οποίος εξήγησε ότι τα μέλη της τουρκικής αστυνομίας εργάζονται τουλάχιστον 240 ώρες το μήνα, σε σύγκριση με τους δημόσιους υπαλλήλους, που μετρούν 160 ώρες. «Μερικοί εργάζονται ακόμη και έως 400 ώρες», πρόσθεσε.

«Συχνά 15 αστυνομικοί αναλαμβάνουν λόγω διαταγών καθήκοντα που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από λιγότερους», είπε ο επικεφαλής του σωματείου, σημειώνοντας την αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση. «Η αστυνομική δύναμη ποτέ δεν είχε καλή διαχείριση. Όχι μόνο τώρα», κατέληξε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ