Σάββατο 31/7/2021

Στρατιωτικό μέτωπο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ θέλει ο Μενέντεζ!

Το νέο νομοσχέδιο εγκρίθηκε με καθολική υποστήριξη και περνά στο επόμενο στάδιο

Μια ακόμα «πύρινη» ομιλία στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας έκανε ο Γερουσιαστής  Μπομπ Μενέντεζ, υποστηρίζοντας την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ και ζητώντας στήριξη για την περαιτέρω συνεργασία της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νέο νομοσχέδιο εγκρίθηκε με καθολική υποστήριξη και περνάει στο επόμενο στάδιο, που αφορά την κατάθεσή του προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.

«Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ είναι μια αναγνώριση ισχυρής διμερούς σχέσης, θα ενίσχυε την υποστήριξη του ελληνικού στρατιωτικού εκσυγχρονισμού και θα αύξανε την πολυμερή δέσμευση μεταξύ Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδας και των ΗΠΑ. Ελπίζω ότι θα λάβει ισχυρή υποστήριξη», είπε  μεταξύ άλλων.

«Είμαι πολύ περήφανος που βλέπω την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να υποστηρίζει αυτήν την λογική νομοθεσία, που όχι μόνο ενισχύει τις προσπάθειες της Ελλάδας να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της, αλλά επίσης ενισχύει τη διμερή αμυντική μας σχέση και τους διαρκούς δεσμούς με τους Έλληνες εταίρους μας», επεσήμανε ακόμα ο Μενέντεζ και πρόσθεσε:

«Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τους συναδέλφους μου για να διασφαλίσω την κατακύρωση του νόμου της Γερουσίας για την άμυνα και τη διακοινοβουλευτική εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προωθούμε τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τη διαρκή σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο έτερος των ένθερμων υποστηρικτών της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, Γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο είπε: «Καθώς αυτή η σημαντική διμερής νομοθεσία κατευθύνεται προς την Γερουσία για πλήρη εξέταση, πρέπει να παραμείνουμε δεσμευμένοι να διασφαλίσουμε ότι το έθνος μας θα ενισχύσει την αμυντική του συνεργασία με την Ελλάδα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους της επιτροπής που ψήφισαν για να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στη Γερουσία για να υποστηρίξουν έναν από τους σημαντικότερους εταίρους του έθνους μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έναν αξιόλογο σύμμαχο του ΝΑΤΟ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ