Δευτέρα 2/8/2021

Την ισχυρή στήριξη της Τουρκίας περιμένει η Πρόεδρος του Κοσσόβου – Τι δήλωσε στο Φόρουμ της Αττάλειας

Θα αρχίσουν πιέσεις και προς την Ελλάδα για να αναγνωρίσει το Κόσσοβο;

Στο προβοκατόρικο Φόρουμ της Αττάλειας συμμετείχε η πρόεδρος του Κοσσόβου, Οσμάνι, που παραχώρησε και συνέντευξη στο πρακτορείο Ανατολού. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν νέα θέματα που μπορούν να ενισχυθούν στις σχέσεις Τουρκίας-Κοσόβου και δήλωσε πως μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται εμπορικές και πολιτιστικές συνεργασίες.

Υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν πολλά πεδία που οι Τούρκοι επιχειρηματίες μπορούν να κάνουν επενδύσεις στο Κόσοβο, η Οσμάνι τόνισε πως έχουν ανάγκη την στήριξη της Τουρκίας και στο θέμα της αναγνώρισης του Κοσόβου!

Η Οσμάνι πρόσθεσε τα εξής: «Έχουμε ανάγκη την στήριξη της Τουρκίας και στο θέμα της ένταξης στους διεθνείς οργανισμούς. Στο θέμα αυτό θα κάνουμε τα δέοντα στο διεθνές πεδίο, για να πάρουμε όχι μόνο τις ψήφους τους αλλά και την στήριξη της διασποράς και θα παραμείνουμε σε επικοινωνία. Διότι αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την δική μας ευημερία και ανάπτυξη αλλά και την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή. Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία και τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει από αυτό. Από πολιτική άποψη, το Διεθνές Δικαστήριο είπε πως η ανεξαρτησία του Κοσόβου συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τις χώρες».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ