Σάββατο 31/7/2021

Diagnovir: Το τουρκικό τεστ κορωνοϊού των 10 δευτερολέπτων (video)

Οι Τούρκοι επιστήμονες λένε ότι το σύστημα που βασίζεται στη νανοτεχνολογία έχει ακρίβεια 99%.

Το Diagnovir, ένα νέο σύστημα διάγνωσης του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Μπιλκέντ στην Άγκυρα, είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό για χρήση μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών ασφαλείας και την έγκριση από τις τουρκικές αρχές.

Αναπτυγμένο με τοπικά μέσα, το τεστ «ξεπερνά τους αντιπάλους του όσον αφορά το πόσο γρήγορα υπολογίζει τα αποτελέσματα: χρειάζονται μόνο 10 δευτερόλεπτα», λέει η σχετική ανακοίνωση.

Οι επιστήμονες λένε ότι το σύστημα που βασίζεται στη νανοτεχνολογία και λειτουργεί αναλύοντας στοματικά επιχρίσματα, έχει ακρίβεια 99%.

Για τα θετικά αποτελέσματα χρειάζονται μόνο 10 δευτερόλεπτα, ενώ ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να προσδιοριστεί εντός 30 δευτερολέπτων, με επιπλέον ελέγχους.

Ο καθηγητής Abdullah Atalar, πρύτανης του Μπιλκέντ, δήλωσε στο Anadolu ότι οι επιστήμονες είχαν αρχίσει να εργάζονται για το τεστ μετά την αναφορά των πρώτων κρουσμάτων στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2020.

«Έχουμε ήδη τεράστιο ενδιαφέρον για το προϊόν. Τα μεγάλα αεροδρόμια, τα μεγάλα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο συγκαταλέγονται στους μελλοντικούς πελάτες. Έχουμε ενδιαφέρον από την Μπουντεσλίγκα (το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου). Αυτό είναι ένα μοναδικό σύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέρη με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό, αλλά και σε ανάγκη γρήγορων τεστ», λέει.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ