Diagnovir: Το τουρκικό τεστ κορωνοϊού των 10 δευτερολέπτων (video)

Οι Τούρκοι επιστήμονες λένε ότι το σύστημα που βασίζεται στη νανοτεχνολογία έχει ακρίβεια 99%.

Must Read

Το Diagnovir, ένα νέο σύστημα διάγνωσης του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Μπιλκέντ στην Άγκυρα, είναι πλέον διαθέσιμο στο κοινό για χρήση μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών ασφαλείας και την έγκριση από τις τουρκικές αρχές.

Αναπτυγμένο με τοπικά μέσα, το τεστ «ξεπερνά τους αντιπάλους του όσον αφορά το πόσο γρήγορα υπολογίζει τα αποτελέσματα: χρειάζονται μόνο 10 δευτερόλεπτα», λέει η σχετική ανακοίνωση.

Οι επιστήμονες λένε ότι το σύστημα που βασίζεται στη νανοτεχνολογία και λειτουργεί αναλύοντας στοματικά επιχρίσματα, έχει ακρίβεια 99%.

Για τα θετικά αποτελέσματα χρειάζονται μόνο 10 δευτερόλεπτα, ενώ ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να προσδιοριστεί εντός 30 δευτερολέπτων, με επιπλέον ελέγχους.

Ο καθηγητής Abdullah Atalar, πρύτανης του Μπιλκέντ, δήλωσε στο Anadolu ότι οι επιστήμονες είχαν αρχίσει να εργάζονται για το τεστ μετά την αναφορά των πρώτων κρουσμάτων στην Τουρκία τον Μάρτιο του 2020.

«Έχουμε ήδη τεράστιο ενδιαφέρον για το προϊόν. Τα μεγάλα αεροδρόμια, τα μεγάλα εργοστάσια σε όλο τον κόσμο συγκαταλέγονται στους μελλοντικούς πελάτες. Έχουμε ενδιαφέρον από την Μπουντεσλίγκα (το γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου). Αυτό είναι ένα μοναδικό σύστημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέρη με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό, αλλά και σε ανάγκη γρήγορων τεστ», λέει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This