Τρίτη 3/8/2021

Καταδικάστηκε η Μπριζίτ Μπαρντό για προσβολή των κυνηγών

Τους είχε χαρακτηρίσει «τρομοκράτες του ζωικού κόσμου»

Σε πρόστιμο 5.000 ευρώ για εξύβριση καταδικάστηκε η σταρ του κινηματογράφου Μπριζίτ Μπαρντό από δικαστήριο της βόρειας Γαλλίας, στο Αράς.

Η υπόθεση αφορούσε εξύβριση του επικεφαλής της Ομοσπονδίας Κυνηγών Γαλλίας με την Μπαρντό τον Οκτώβριο του 2019 σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματός της για την προστασία των ζώων, να χαρακτηρίζει τους κυνηγούς και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους «υπάνθρωπους αξιοθρήνητης δειλίας» και «τρομοκράτες του ζωικού κόσμου». 

Μάλιστα ο εισαγγελέας στην δίκη ζήτησε την επιβολή υψηλότερου προστίμου, επικαλούμενος «την επιμονή στην παραβατική δράση» της Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία έχει ακόμη 5 καταδίκες για δυσφημιστικές και προκατειλημμένες δηλώσεις.

Η Γαλλίδα σταρ δεν εμφανίστηκε στη δίκη, έστειλε όμως επιστολή προς το δικαστήριο όπου παραδέχτηκε τις δηλώσεις της που διατυπώθηκαν «ίσως με σκληρό τρόπο», όμως απαντούσαν «σε μια τεράστια ανησυχία των Γάλλων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ