Δεκάδες θάνατοι στην Ινδονησία λόγω έλλειψης οξυγόνου στα νοσοκομεία

Αύξηση της παραγωγής ιατρικού οξυγόνου ζήτησε η κυβέρνηση

Must Read

Τραγικός είναι ο απολογισμός των ασθενών που πεθαίνουν στα νοσοκομεία της Ινδονησίας λόγω έλλειψης οξυγόνου!

Η κυβέρνηση της χώρας διέταξε τους προμηθευτές οξυγόνου να δώσουν προτεραιότητα στις ιατρικές ανάγκες, εν μέσω της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης από ασθενείς Covid-19, ανέφερε σήμερα η κυβέρνηση, έπειτα από περισσότερους από 60 θανάτους σε ένα νοσοκομείο, όπου το οξυγόνο σχεδόν εξαντλήθηκε.

Το τέταρτο πολυπληθέστερο κράτος στον κόσμο δίνει μάχη με μία από τις χειρότερες επιδημίες της Ασίας. Χθες, η χώρα κατέγραψε ένα ακόμη υψηλό, με 27.913 κρούσματα.

Σε μια ανακοίνωση, το νοσοκομείο Sardjito, στη νήσο Ιάβα ανέφερε πως 63 ασθενείς πέθαναν, αφότου το οξυγόνο σχεδόν εξαντλήθηκε, από χθες Σάββατο έως νωρίς σήμερα το πρωί, όταν έφθασαν οι νέες προμήθειες.

Εντούτοις, ένας εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου, δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν όλοι οι ασθενείς που πέθαναν νοσούσαν από την Covid-19.

Ως απάντηση, η κυβέρνηση ζήτησε από την αρμόδια βιομηχανία να αυξήσει την παραγωγή του ιατρικού οξυγόνου, δήλωσε μια αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, η Σίτι Νάντια Ταρμίζι.

Το νοσοκομείο επισήμανε πως ημέρες πριν από το περιστατικό, είχε προβλέψει να συγκεντρώσει μεγαλύτερες ποσότητες οξυγόνου, όμως η συνεχής ροή ασθενών με κορονοϊό από την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι δυνατότητές του, καθώς οι προμήθειες καταναλώθηκαν νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This