Κύμα καύσωνα πλήττει την Ισπανία

Άγγιξε τους 44 βαθμούς το θερμόμετρο την Κυριακή

Must Read

Χώρους δροσιάς αναζητούν τουρίστες και ντόπιοι στην Ισπανία, καθώς καύσωνας πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία AEMET εξέδωσε προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μάλιστα στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στη Σεβίλλη ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς.

Αύριο Δευτέρα, ο πρώτος αυτός καύσωνας της χρονιάς αναμένεται να κινηθεί ανατολικά και στη συνέχεια να εξασθενήσει.

Γέμισαν οι δημοτικές πισίνες και τα πάρκα

Κάποιοι αναζήτησαν καταφύγιο από τον καύσωνα στις κλιματιζόμενες αίθουσες του μουσείου Prado της Μαδρίτης, στις συλλογές του οποίου περιλαμβάνονται έργα του Ρέμπραντ, του Ρούμπενς και του Ελ Γκρέκο.

«Κρίναμε ότι αυτή θα ήταν μια καλή ιδέα για μια ημέρα σαν τη σημερινή», λέει η 44χρονη Ρόζα Αλφαγκέμε καθώς περιμένει στην ουρά έξω από το μουσείο μαζί με τον σύζυγό της και την εξάχρονη κόρη τους.

«Κάθε χρόνο είναι έτσι, σχεδόν το ξεχνάμε», σχολιάζει η ίδια και προσθέτει ότι το σπίτι της οικογένειας δεν διαθέτει κλιματιστικό.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προτίμησαν το γειτονικό πάρκο Retiro, όπου βρίσκεται μια τεχνητή λίμνη, ενώ αρκετοί επέλεξαν τις δημοτικές πισίνες.

Τα εισιτήρια για τις 19 εξωτερικές πισίνες της πρωτεύουσας εξαντλήθηκαν σήμερα δεδομένου ότι η χωρητικότητα είναι περιορισμένη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι μετεωρολόγοι ανακοίνωσαν ότι η θερμοκρασία πιθανόν να σκαρφαλώσει στους 44 βαθμούς σήμερα στην Κοιλάδα του Γουαδαλκιβίρ, κοντά στη Σεβίλλη.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί στη χώρα είναι 49 βαθμοί Κελσίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This