«Γάτα» ο Τράμπ: Μιλάει μυστικά με το Μαδούρο μήνες και αδειάζει Γκουαϊδό

Must Read

Επαφές «σε πολύ υψηλό επίπεδο» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Καράκας αποκάλυψε ότι γίνονται ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, διευκρινίζοντας πως αυτό συμβαίνει «εδώ και μήνες».

«Μιλάμε σε πολλούς αντιπροσώπους της Βενεζουέλας. Βοηθάμε τη Βενεζουέλα όσο καλύτερα μπορούμε», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εκφράστηκε στον Λευκό Οίκο.

«Δεν θέλω να πω με ποιον, αλλά μιλάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, μολονότι η Ουάσινγκτον, η οποία υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό (τον οποίο έτρεξε και ο Μητσοτάκης να αναγνωρίσει!), δεν αναγνωρίζει τη δημοκρατική νομιμοποίηση του Μαδούρο και πιέζει για να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Πριν από 15 χρόνια ήταν μια από τις πιο πλούσιες χώρες. Τώρα είναι μια από τις φτωχότερες χώρες», πρόσθεσε ο Τραμπ, ο οποίος αναφέρεται συχνά στη Βενεζουέλα όταν καταφέρεται εναντίον της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών.

Εμπάργκο από τον Απρίλιο

«Επιβεβαιώνω ότι γίνονται εδώ και μήνες επαφές ανάμεσα σε ανώτερους λειτουργούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του Ντόναλντ Τραμπ, και της μπολιβαριανής κυβέρνησης της οποίας προεδρεύω, με τη ρητή έγκρισή μου», είπε ο Νικολάς Μαδούρο σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση της χώρας του.

Από τον Απρίλιο, η Ουάσινγκτον επιβάλλει εμπάργκο στο πετρέλαιο της Βενεζουέλας, για να εντείνει την πίεση που ασκεί στον Μαδούρο, να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Κατόπιν, στις αρχές του Αυγούστου, ο Τραμπ διέταξε να δεσμευθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία και οι πόροι της Βενεζουέλας στη δικαιοδοσία της χώρας του και απαγόρευσε κάθε συναλλαγή με τη σοσιαλιστική κυβέρνησή της. Αντιδρώντας στις νέες ακόμα βαρύτερες αμερικανικές κυρώσεις, ο Μαδούρο ανέστειλε την 7η Αυγούστου τον διάλογο που διεξάγεται από τα μέσα Μαΐου ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησής του υπό την αιγίδα της Νορβηγίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This