Τρίτη 27/7/2021

«Πνίγονται» Ολλανδία, Γερμανία και Βέλγιο – Ζητούνται εκκενώσεις συνοικιών

45 οι νεκροί στη Γερμανία και δεκάδες οι αγνοούμενοι

Η στάθμη του ποταμού Μεύση συνεχίζει να ανεβαίνει στη Λιέγη, στο ανατολικό Βέλγιο, και χιλιάδες κάτοικοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προειδοποίησαν οι τοπικές αρχές μιλώντας για έκτακτη κατάσταση κρίσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών της Βαλλονίας, εντός των προσεχών ωρών η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει 1,5 μέτρο πάνω από το επίπεδο που βρίσκεται τώρα! Οι συνοικίες που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης του ποταμού είναι οι Κορονμέζ, Σεν-Λεονάρ, Ουτρεμέζ και το κέντρο της πόλης.

Οι κοινότητες Τε, Πεπινστέ, Σπα κατακλύσθηκαν με νερά από χθες Τετάρτη. Πλημμυρισμένο είναι και μεγάλο μέρος της πόλης Ανγκλέρ, στις όχθες του ποταμού Ουρτ.

Από τις πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι σε όλη τη χώρα.

Πλημμύρες και στη νότια Ολλανδία

Τα σπίτια τους καλούνται, όσο το δυνατόν συντομότερα, να εγκαταλείψουν χιλιάδες άνθρωποι στη νότια Ολλανδία, καθώς τα ποτάμια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων είναι έτοιμα να υπερχειλίσουν. 

Στην επαρχία Λίμπουργκ οι Αρχές προέτρεψαν του κατοίκους να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πλημμυρήσουν τα σπίτια τους μέσα στις επόμενες ώρες.

Στην Ολλανδία δεν έχουν αναφερθεί θύματα, όπως στη Γερμανία που ήδη μετράει 45 νεκρούς από τις βροχοπτώσεις και δεκάδες αγνοούμενους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ