Πέμπτη 29/7/2021

Τεράστια πυρκαγιά στο Όρεγκον – Απειλούνται πάνω από 2.000 σπίτια

Η πυρκαγιά είναι η έβδομη σε μέγεθος που έχει σημειωθεί στο Όρεγκον από το 1900 και έχει καταστρέψει μια περιοχή μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη!

Η εντεινόμενη ξηρασία έχει πυροδοτήσει κύμα πυρκαγιών στις μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Ήδη Μοντάνα, το Όρεγκον, η Αριζόνα, το Αϊντάχο, η Γιούτα, το Νέο Μεξικό αντιμετωπίζουν τεράστιες πυρκαγιές που καίνε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους.

Στο Όρεγκον οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν τεράστια πυρκαγιά, με εκατοντάδες ανθρώπους να έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες, με τη συνδρομή 12 ελικοπτέρων, προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά Μπούτλεγκ που απειλεί τουλάχιστον 2.000 σπίτια. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 21 σπίτια και 54 άλλα κτίσματα.

Η πυρκαγιά είναι η έβδομη σε μέγεθος που έχει σημειωθεί στο Όρεγκον από το 1900, μαίνεται εδώ και εννέα ημέρες και έχει καταστρέψει μια περιοχή μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ