Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά σε φυσικό πάρκο στην Καταλονία – Εκκενώθηκαν σπίτια

350 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους

Must Read

Πυρκαγιά κατέκαψε τουλάχιστον 4.000 στρέμματα φυσικού πάρκου στις ακτές της Καταλονίας, κοντά στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, όπου 350 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσε σήμερα η πυροσβεστική.

Η φωτιά, της οποίας η “περίμετρος παραμένει ασταθής” και ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην κοινότητα Λγανσά, 20 χλμ. από τα γαλλικά σύνορα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά πλήττει τις δασικές περιοχές πολλών κοινοτήτων του φυσικού πάρκου Καπ ντε Κρέους, ενός πολύ τουριστικού μεσογειακού θύλακα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ένα αποτσίγαρο

Κατά τα φαινόμενα, η φωτιά προκλήθηκε από την αμέλεια ενός αυτοκινητιστή που έριξε ένα αποτσίγαρο, «κάτι το οποίο είναι σκανδαλώδες», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Τζοάν Ιγκνάσι Ελένα, μετά τη συνάντησή του με την περιφερειακή διοίκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Περνάμε ένα πολύ περίπλοκο καλοκαίρι με ένα κλίμα που ευνοεί τις πυρκαγιές», πρόσθεσε ο Ελένα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να είναι “προσεκτικοί”, διευκρινίζοντας ότι γαλλικές ομάδες διάσωσης κλήθηκαν για βοήθεια.

200 πυροσβεύστες παλεύουν με τις φλόγες

Περισσότεροι από 200 Καταλανοί πυροσβέστες προσπαθούν επί του παρόντος να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, με την αεροπορική υποστήριξη ελικοπτέρων και αεροπλάνων βομβαρδιστικών νερού.

Ανάμεσα στους 350 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την περιοχή είναι και κάτοικοι παροχθίων δήμων, καθώς και εκατό άνθρωποι που διέμεναν σε τοπικό κάμπινγκ, μερικοί από τους οποίους έχουν μετεγκατασταθεί σε αθλητικά κέντρα της περιοχής.

Λόγω του θερμού και ξηρού κλίματος, η Ισπανία, ο δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως πριν από την πανδημία, πλήττεται τακτικά το καλοκαίρι από μεγάλες δασικές πυρκαγιές οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, απειλούν να γίνουν συχνότερες και βιαιότερες λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This