SOS για 23.000.000 παιδιά που δεν εμβολιάστηκαν για άλλες ασθένειες

Η ιλαρά μπορεί να είναι θανατηφόρα για παιδιά κάτω των πέντε ετών

Must Read

Η πανδημία έχει φέρει επικίνδυνες καθυστερήσεις στον γενικό εμβολιασμό των παιδιών παγκοσμίως, με αποτέλεσμα 23.000.000 παιδιά να έχουν χάσει βασικά εμβόλια κατά τη διάρκεια του 2020, δηλαδή 3.700.000 παιδιά περισσότερα απ’ ό,τι το 2019. Αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία έδωσαν στη δημοσιότητα ο ΠΟΥ και η UNICEF.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά, μέχρι και 17.000.000 παιδιά πιθανώς, δεν έκαναν ούτε ένα εμβόλιο μέσα στη χρονιά. Στην πλειονότητά τους τα παιδιά αυτά ζουν σε κοινότητες που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις ή σε απομονωμένες περιοχές.

Η ιλαρά, μία από τις πλέον μεταδιδόμενες ασθένειες παγκοσμίως, μπορεί να είναι θανατηφόρα για παιδιά κάτω των πέντε ετών, ειδικά σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες με προβληματικά συστήματα υγείας, ενώ και η πολιομυελίτιδα μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

«Περίπου 3.500.000 παιδιά έχασαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου και του κοκκύτη. Αλλα 3.000.000 δεν έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου της ιλαράς. Το 2019 ο αριθμός των εντελώς ανεμβολίαστων παιδιών ήταν 13.600.000 και μέσα στην τελευταία χρονιά έχει ανέβει στα 17.100.000» επισημαίνει ο Εφραίμ Λεμάνγκο, επικεφαλής του Τμήματος Εμβολιασμού της UNICEF.

Η Κάθριν Ο’ Μπράιαν, επικεφαλής του Τμήματος Ανοσοποίησης και Εμβολίων του ΠΟΥ, προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να χαθούν άλλοι εμβολιασμοί από δω και πέρα, γιατί «τα εμβόλια είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που διαθέτουμε για μια υγιή κοινωνία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This