Ταξιδιωτική οδηγία των CDC κατά Κύπρου, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Κούβας – Σε επίπεδο συναγερμού το Ισραήλ

Αναθεώρηση και αυστηροποίηση των οδηγιών

Must Read

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σε μια αναθεωρημένη τους οδηγία που εξέδωσαν τη Δευτέρα έκαναν σύσταση ενάντια στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κούβα, την Κύπρο και το Κιργιστάν, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19.

Τα CDC αυστηροποίησαν την οδηγία τους στο «Επίπεδο 4: Πολύ υψηλό» για αυτές τις χώρες, οδηγία που υπογραμμίζει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στις χώρες που κατατάσσονται σε αυτή την βαθμίδα.

Παράλληλα η αμερικανική ομοσπονδιακή υπηρεσία επικαλούμενη ανησυχίες για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, αυστηροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία κατά δύο βαθμίδες, κατατάσσοντας το Ισραήλ στο «Επίπεδο 3: Υψηλό».

Τα αμερικανικά Κέντρα ανέβασαν και για την Αρμενία το επίπεδο συναγερμού λόγω της Covid-19 στο «Επίπεδο 3: Υψηλό». Σύμφωνα με το «Επίπεδο 3» η σύσταση για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια, παρά τα αιτήματα, ειδικότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για αμοιβαιότητα.

Η Αμερικανίδα αξιωματούχος δικαιολόγησε την απόφαση αυτή της αμερικανικής κυβέρνησης κυρίως στην ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλ. Μαρουσάκης: «Κακοκαιρία ”εξπρές” προ των πυλών με καταιγίδες»

Μπορεί ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα να επέτρεψε στους Έλληνες να γιορτάσουν τα κούλουμα, δίχως «ευτράπελα», όμως ένα νέο...

More Articles Like This