Στο Νοσοκομείο με κορωνοϊό ο αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον που μάχεται για τα δικαιώματα των μαύρων!

Must Read

Δύσκολες ώρες περνά ο αιδεσιμότατος Τζέσι Τζάκσον, καθώς εισήχθη σε νοσοκομείο των ΗΠΑ με κορωνοϊό.

Ο βετεράνος του αγώνα για τα πολιτικά και αστικά δικαιώματα των μαύρων, επί σειρά ετών στέλεχος των Δημοκρατικών, καθώς και η σύζυγός του Τζάκλιν Τζάκσον, μπήκαν σε νοσοκομείο με COVID-19, ενημέρωσε με δελτίο Τύπου το ίδρυμα που έχει δημιουργήσει.

Το ζευγάρι, 79 και 77 ετών αντίστοιχα, εισήχθη στο Northwestern Memorial, στο Σικάγο, διευκρίνισε η Rainbow PUSH Coalition.

«Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Θα ενημερώνουμε όταν είναι διαθέσιμα νέα» για την πορεία της υγείας του ζευγαριού, ανέφερε το ίδρυμα, συμπληρώνοντας πως όποιος είχε έρθει τελευταία σε στενή επαφή με τους Τζάκσον θα πρέπει να τηρήσει τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. 
Ο κ. Τζάκσον, που διαγνώστηκε πως πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον το 2017, ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα για τα δικαιώματα των μαύρων Αμερικανών και άλλων μειονοτικών ομάδων επί δεκαετίες, από το 1960, όταν αιχμή του δόρατος ήταν ο μέντοράς του, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Ο Τζέσι Τζάκσον είχε διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών προκειμένου να είναι ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος στις εκλογές του 1984 και του 1988. Είχε συνεγείρει τόσο Αφροαμερικανούς, όσο και πολλούς λευκούς ψηφοφόρους των Δημοκρατικών προσκείμενους στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να γίνει ο πρώτος μαύρος υποψήφιος μεγάλου κόμματος για τον Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This