Το Λονδίνο σχεδιάζει την αεροπορική απομάκρυνση 200 σκυλιών και γατιών από την… Καμπούλ! (video)

Τα συμπαθή τετράποδα έχει μαζέψει στο καταφύγιο ζώων του στην αφγανική πρωτεύουσα ένας πρώην πεζοναύτης που ζει μόνιμα στην περιοχή

Must Read

Την ώρα που χιλιάδες απελπισμένοι Αφγανοί πασχίζουν να διαφύγουν από τη χώρα, «στοιβαζόμενοι» μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Καμπούλ, από τη στιγμή που η εξουσία πέρασε στα χέρια των Ταλιμπάν, στο… φιλόζωο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνουν πανέτοιμοι να υποστηρίξουν την αεροπορική απομάκρυνση από το Αφγανιστάν 200 σκυλιών και γατιών!   

Το εν λόγω θέμα συζητείται εδώ και κάποιες ημέρες στη βρετανική βουλή, με τον βρετανό υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας να αποδεικνύει την υπέρμετρη αγάπη των κατοίκων της χώρας του για τα ζώα, ανακοινώνοντας σήμερα Τετάρτη πως επιτρέπει την αεροπορική απομάκρυνση από την Καμπούλ των σκύλων και των γάτων που είχε μαζέψει στο καταφύγιο ζώων Nowzad ο ιδρυτής του, Πεν Φάρδινγκ, ένας πρώην πεζοναύτης, ο οποίος και ναύλωσε αεροπλάνο για να απομακρύνει τους Αφγανούς του προσωπικού του και, μαζί και τα τετράποδά του. «Αν φτάσει με τα ζώα του, θα βρούμε μια θέση για το αεροπλάνο του», έγραψε στο Twitter ο Γουάλας για τον Φάρινγκ και τώρα επιθυμεί να βγάλει από το Αφγανιστάν περίπου 140 σκύλους και 60 γάτες, καθώς και τους Αφγανούς υπαλλήλους του μαζί με τους οικείους τους.

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού

Χτες, Τρίτη, πάντως, ο υπουργός είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται «να δοθεί προτεραιότητα στα ζώα σε βάρος των απελπισμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών που χτυπούν την πόρτα». Ο υπουργός «οφείλει να παραιτηθεί», είχε δηλώσει τότε, εξοργισμένος, ο Ντόμινικ Ντάιερ, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των ζώων. Σήμερα ο ίδιος εξέφρασε τη χαρά του με μήνυμά του στο Twitter για τη χαλάρωση της στάσης του υπουργού, λέγοντας πως αυτή οφείλεται στην παρέμβαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει χορηγήσει βίζες σε όλο το προσωπικό του καταφυγίου Nowzad και στις οικογένειές τους, 68 ανθρώπους συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο Φάρδινγκ μέσω Twitter τη Δευτέρα.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

https://vimeo.com/592236156

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This