Ξεκίνησαν τα αμερικανικά αντίποινα στο Αφγανιστάν: Drone «εξουδετέρωσε» στόχο του Ισλαμικού Κράτους

Να φύγουν οι Αμερικανοί υπήκοοι από την περιοχή του αεροδρομίου της Καμπούλ, προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Must Read

Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση-απειλή του Τζο Μπάιντεν προς τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους που ανέλαβαν την ευθύνη για την αιματοχυσία στο αεροδρόμιο της Καμπούλ με αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και 13 Αμερικανοί στρατιώτες, ότι «δεν θα συγχωρήσουμε, δεν θα ξεχάσουμε, θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε», αυτή (η απειλή) ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα.

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν χθες μια αεροπορική επιδρομή με drone (με Reaper που απογειώθηκε από βάση της Μέσης Ανατολής) εναντίον ενός σχεδιαστή επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Δεν διευκρίνισε ωστόσο, αν ο στόχος συνδεόταν με την επίθεση στο αεροδρόμιο.

«Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων», ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Να φύγουν οι Αμερικανοί υπήκοοι από την περιοχή του αεροδρομίου της Καμπούλ

Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησαν από Αμερικανούς υπηκόους να φύγουν «αμέσως» από την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας σε ένα προειδοποιητικό μήνυμα ασφαλείας.

«Οι Αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πύλη Άμπι, στην Ανατολική Πύλη, στη Βόρεια Πύλη ή Πύλη Νέου Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να φύγουν αμέσως από εκεί», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μια ημέρα πριν την επίθεση της Πέμπτης, είχε εκδοθεί παρόμοια προειδοποίηση.

«Λόγω απειλών ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε στους Αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποφεύγουν τις πύλες του αεροδρομίου», τόνισε η πρεσβεία.

Οι αερομεταφορές ανθρώπων που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν συνεχίζονται μέσω του αεροδρομίου της Καμπούλ, λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα, μετά από 20 χρόνια πολέμου.

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να καταφεύγουν στο αεροδρόμιο προσδοκώντας να επιβιβαστούν σε κάποιο αεροπλάνο, σύμφωνα με τον στρατηγό Χανκ Τέιλορ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ανθρώπων θα γίνουν «μέχρι την τελευταία στιγμή».

Η γιγαντιαία επιχείρηση αερομεταφοράς ανθρώπων έχει μέχρι στιγμής επιτρέψει την απομάκρυνση από το Αφγανιστάν περισσότερων από 100.000 αλλοδαπών και Αφγανών.

Η Γαλλία ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού

Η Γαλλία ολοκλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής τις αεροπορικές επιχειρήσεις της απεγκλωβισμού ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα το Παρίσι, προσθέτοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διατηρήσει επαφές με τους Ταλιμπάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που διατρέχουν κίνδυνο θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα.

«Η επιχείρηση Apagan, που ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ», ανακοίνωσε η Υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι «σχεδόν 3.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.600 Αφγανών» μεταφέρθηκαν στην Γαλλία.

Συμπλήρωσε ότι το Παρίσι θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη προστασίας να φύγουν από το Αφγανιστάν.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με την υπουργό Άμυνας, ο Ζαν- Ιβ Λεντριάν, υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως το Παρίσι θα διατηρήσει επαφές με αξιωματούχους των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα τώρα που ολοκληρώθηκε η γαλλική επιχείρηση εκκένωσης.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι η γαλλική επιχείρηση για την απομάκρυνση ανθρώπων από το αεροδρόμιο της Καμπούλ έπρεπε να τελειώσει το βράδυ της Παρασκευής επειδή δεν ήταν εξασφαλισμένη η ασφάλεια και επειδή η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ήταν ταχύτατη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This