Ισπανία: Δεν θα βλέπουν οι «νταήδες» τα παιδιά τους – Νόμος για περιορισμό της έμφυλης βίας

Must Read

Στην Ισπανία όσοι καταδικάζονται για ενδοοικογενειακή ή έμφυλη βία δεν θα έχουν στο εξής το δικαίωμα να επισκέπτονται τα ανήλικα παιδιά τους, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με την τροποποίηση του ισπανικού ποινικού κώδικα, η Δικαιοσύνη θα μπορεί να στερεί το δικαίωμα των επισκέψεων, αν ο χωρισμένος γονιός, που δεν έχει την επιμέλεια των παιδιών του, κριθεί ένοχος για φόνο ή απόπειρα φόνου, επίθεση ή κακοποίηση του/της συντρόφου του ή των παιδιών του ή αν υπάρχουν «βάσιμες ενδείξεις ενδοοικογενειακής ή έμφυλης βίας». Παρ’ όλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις δικαστής θα μπορεί να επιτρέπει επισκέψεις ή επαφή με τα παιδιά, «λαμβάνοντας πάντα υπόψη το συμφέρον τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγους μήνες πριν, στις 27 Απριλίου, δηλώθηκε η εξαφάνιση δύο κοριτσιών ηλικίας έξι και ενός έτους, τα οποία είχαν φύγει με τον πατέρα τους. Το πτώμα ενός εξ αυτών εντοπίστηκε τον Ιούνιο στη θάλασσα, στα ανοιχτά των Καναρίων Νησιών, στον βυθό του ωκεανού, σε σακούλα που ήταν δεμένη από την άγκυρα ενός πλοίου! Κατά τη Δικαιοσύνη, το πιθανότερο σενάριο είναι ο πατέρας τους, που δεν δεχόταν τον χωρισμό του από τη μητέρα τους, να σκότωσε τα παιδιά για «να προκαλέσει τον μέγιστο πόνο στην πρώην σύντροφό του».

Η Ισπανία αποτελεί πρωτοπόρο στο θέμα της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας και το 2004 έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υιοθέτησε νομοθεσία που θεωρεί επιβαρυντικό
παράγοντα το φύλο του δράστη σε περιπτώσεις επιθέσεων. Από το 2003 στη χώρα καταγράφονται επισήμως οι γυναικοκτονίες. Εως σήμερα 1.111 γυναίκες έχουν φονευθεί από πρώην ή νυν σύντροφό τους, εκ των οποίων οι 33 φέτος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This