Απανωτές παραιτήσεις Τούρκων στρατηγών λόγω Συρίας!

O συνολικός αριθμός των παραιτήσεων σχετικών με τη Συρία, έφτασε τις πέντε

Must Read

Τρεις στρατηγοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, συμπεριλαμβανομένου ενός που ήταν διοικητής της επιχείρησης «Πηγή της Ειρήνης», τη στρατιωτική επίθεση στη Συρία τον Οκτώβριο του 2019, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο Hakan Öztekin, διοικητής στην επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» που στόχευε τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, οι Mustafa Enis Koç (διοικητής της 49ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων) και Orhan Akkurt (διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Καταδρομέων) παραιτήθηκαν και υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησής τους, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα.

Και οι τρεις στρατηγοί εργάζονταν σε αποστολές που είχαν σχέση με τις επιχειρήσεις στη Συρία. Δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις τους σύμφωνα με… πιο φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ.

Ο Metin Gürcan, ιδρυτικό μέλος του Τουρκικού Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου (DEVA) και πρώην Τούρκος στρατιωτικός αξιωματικός, έγραψε την Τετάρτη ότι «ο συνολικός αριθμός των παραιτήσεων λόγω της Συρίας έφτασε τις πέντε σήμερα».

Όλοι οι στρατηγοί ζήτησαν συνταξιοδότηση, παρά το γεγονός ότι έχουν κι άλλα χρόνια να υπηρετήσουν, πρόσθεσε ο Gürcan και είπε ότι αυτές οι παραιτήσεις δείχνουν πώς οι πολιτικές για τη Συρία δεν λειτουργούν και είναι εκτός πραγματικότητας επί του εδάφους.

Ο Gürcan πρόσθεσε επίσης ότι αυτές οι παραιτήσεις μπορεί να οφείλονται στο ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος στη Συρία και τόσο οι διοικητές όσο και τα στρατεύματα, έχουν κουραστεί από τις πολυάσχολες εναλλαγές στις συριακές αποστολές.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο Ταξίαρχος Metin Eştürk και ο Ταγματάρχης των ειδικών δυνάμεων Ercan Çorbacı υπέβαλαν επίσης τις παραιτήσεις τους, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος T24.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This