Ο Μπλίνκεν στο Παρίσι μετά τη διπλωματική κρίση ΗΠΑ-Γαλλίας για τη συμφωνία AUKUS

Η φωτιά φαίνεται να έσβησε μετά την επικοινωνία Μπάιντεν και Μακρόν

Must Read

Η συμφωνία των χωρών του AUKUS δημιούργησε σοβαρή διπλωματική κρίση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Γαλλία. Η Αυστραλία ακύρωσε συμβόλαιο που είχε με την Γαλλία, αξίας 55 δις ευρώ, για την αγορά δώδεκα υποβρυχίων, για να αγοράσει αμερικανικά πυρηνοκίνητα.

Η κίνηση αυτή εξόργισε την Γαλλία που κατηγόρησε για «προδοσία» τις ΗΠΑ και μάλιστα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον. Η φωτιά φαίνεται να έσβησε μετά την επικοινωνία Μπάιντεν και Μακρόν.

Γι’ αυτό μεταβαίνει στο Παρίσι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν, την επόμενη εβδομάδα όπου και θα συναντήσει αξιωματούχους και θα λάβει μέρος και στη σύνοδο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Οι συζητήσεις με τους Γάλλους θα επικεντρωθούν στην ασφάλεια του Ινδο-Ειρηνικού, στην κλιματική κρίση, την οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία, την υπερατλαντική σχέση και τη συνεργασία με τους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This