Τουρκικό σίριαλ, μηχανισμός προπαγάνδας του Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Must Read

Σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο στρέφει την προσοχή του ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του Ταγίπ Ερντογάν. Οπως σημειώνεται σε αναλυτικό ρεπορτάζ του γνωστού αντι-ερντογανικού μέσου Nordic Monitor, που έχει αρκετές προσβάσεις στο τουρκικό βαθύ κράτος, η τηλεοπτική σειρά «Teskilat» («Ο Οργανισμός»), που αποτελεί την πιο δημοφιλή τηλεοπτική παραγωγή στη γείτονα, προσαρμόζει το περιεχόμενό της ανάλογα με τις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας και πλέον δίνουν βάρος στη «Γαλάζια Πατρίδα» και τις απειλές κατά αυτής.

Στη σειρά (που επισήμως χρηματοδοτείται από την MIT, η οποία μάλιστα έχει και τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου) παύουν οι εχθροί να προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η προσοχή μεταφέρεται στα γεωτρύπανα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Στο τελευταίο επεισόδιο, ένας πράκτορας μιας «ξένης δύναμης» που μιλούσε τουρκικά με αμερικανική προφορά σαμποτάρισε ένα από τα γεωτρύπανα που είχε προκαλέσει κρίση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Τουρκίας, φέτος. Το πλοίο, το οποίο «ανατινάχθηκε» και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της σειράς, είναι το Φατίχ, που ξεκίνησε πρώτο γεωτρήσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της κυπριακής ΑΟΖ. Στη σειρά το πλοίο ονομάζεται Mavi Vatan, που σημαίνει Γαλάζια Πατρίδα.

Είναι σαφές ότι οι μηχανισμοί προπαγάνδας του Ερντογάν στοχεύουν πλέον να στρέψουν την «οργή» των Τούρκων πολιτών, στους οποίους γίνεται συστηματική πλύση εγκεφάλου κατά της χώρας μας και των προσπαθειών της να αντικρούσει την τουρκική προκλητικότητα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This