Κυπριακή αντι-NAVTEX για την εισβολή του Oruc Reis – Τουρκικό ΥΠΑΜ: «Πάντα έτοιμοι για τη Γαλάζια Πατρίδα»

Επίδειξη κανονιοφόρων από τους Τούρκους

Must Read

Χθες το βράδυ η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis (μαζί με τα βοηθητικά Ataman και CengizHan) στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και εισβολή του τουρκικού πλοίου σε κομμάτι της κυπριακής ΑΟΖ στα βόρεια της Κύπρου, από την κατεχόμενη Κερύνεια προς την Τουρκία.

Ως απάντηση, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας, με δική του NAVTEX ενημερώνει ότι η τουρκική NAVTEX παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς είναι παράνομη και μη εξουσιοδοτημένη.

«Αυτή η ενέργεια συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των ασφαλών συνθηκών ναυσιπλοΐας και είναι επίσης ποινικό αδίκημα υπό τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέρεται ακόμα στην κυπριακή ενημέρωση προς ναυτιλλομένους.

Επίδειξη κανονιοφόρων από το τουρκικό ΥΠΑΜ

Λίγο πριν την NAVTEX για το Oruc Reis, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας είχε αναρτήσει ένα βίντεο από ασκήσεις με πραγματικά πυρά του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Σε αυτό απεικονίζονταν πολλές βολές σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, με το σχόλιο: «Οι ήρωες, οι λεβέντες μας. Πάντα έτοιμοι για τη Γαλάζια Πατρίδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This