Όλα εδώ πληρώνονται! Αυξήθηκε η τιμή της μπύρας στη Γερμανία λόγω των καυσίμων

Τόσα χρόνια τα είχαν βάλει με το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο

Must Read

Το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων θα συμπαρασύρουν και την τιμή της μπύρας, εθνικού ποτού για τη Γερμανία.

Την δήλωση έκανε ο Διευθύνοντας σύμβουλος της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών, Χόλγκερ Άιχελε, στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ «Rheinische Post»:

«Οι παρασκευαστές ποτών επηρεάζονται συνολικά από την έλλειψη και την αύξηση της τιμής μεμονωμένων εξαρτημάτων και πρώτων υλών. Σε ολόκληρο τον κλάδο, οι αυξήσεις του κόστους σε πολλούς τομείς είναι τόσο εκτεταμένες ώστε πιθανότατα θα έχουν αντίκτυπο στις τιμές αργά ή γρήγορα. Ο εφοδιασμός με μπύρα είναι μεν εξασφαλισμένος, αλλά η Ένωση Ζυθοποιών παρατηρεί με αυξανόμενη ανησυχία τα ακραία άλματα τιμών για μεμονωμένες πρώτες ύλες. Ιδίως το κριθάρι είναι επί του παρόντος ακριβό και υπάρχει έλλειψή του. Κατά τη διάρκεια του έτους, οι τιμές αυξήθηκαν κατά περίπου 50%. Επιπλέον, η παραγωγή βύνης είναι ενεργειακά απαιτητική. Με το αυξανόμενο κόστος ενέργειας, όπως το βιώνουμε αυτήν τη στιγμή, το κόστος για τη βύνη αυξάνεται επίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άιχελε.

Τόσα χρόνια τα είχαν βάλει με το κρασί, το τσίπουρο και το ούζο, αλλά κατά πως φαίνεται όλα εδώ πληρώνονται!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This