Αυτή είναι η επιστολή των Αμερικανών βουλευτών στον Μπάιντεν κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία

Τη δημοσίευσε η Ρεπουμπλικανή εκπρόσωπος Νικόλ Μαλλιωτάκης

Must Read

Αμερικανοί βουλευτές, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, προέτρεψαν την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να μην πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία.

Έντεκα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, με επικεφαλής τη Ρεπουμπλικανή εκπρόσωπο Νικόλ Μαλλιωτάκη και τη Δημοκρατική εκπρόσωπο Κάρολιν Μαλόνεϊ, έγραψαν επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις αναφορές περί πώλησης F-16 στην Τουρκία και δήλωσαν ότι είναι σίγουροι πως το Κογκρέσο θα μπλοκάρει οποιαδήποτε τέτοια αγορά.

https://twitter.com/RepMalliotakis

«Μετά την ανακοίνωση του Προέδρου [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν τον Σεπτέμβριο ότι η Τουρκία θα αγοράσει μια επιπλέον παρτίδα των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δεν έχουμε την πολυτέλεια να θέσουμε σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια στέλνοντας αεροσκάφη αμερικανικής κατασκευής σε έναν σύμμαχο της Συνθήκης που συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν αντίπαλος», έγραψαν μεταξύ άλλων οι νομοθέτες.

«Όσο ο Πρόεδρος Ερντογάν προωθεί το επεκτατικό του σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία θα συνεχίσει να απειλεί την εθνική μας ασφάλεια και την ασφάλεια των στενότερων συμμάχων μας στην περιοχή, Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου».

«Σας προτρέπουμε να ενεργήσετε προς το εθνικό μας συμφέρον και για χάρη της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, αρνούμενος να ενισχύσετε το γηρασμένο οπλοστάσιο των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας και ανυπομονούμε να λάβουμε την απάντησή σας», προσθέτουν

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό. Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι το «Υπουργείο δεν σχολιάζει την αλληλογραφία με το Κογκρέσο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This