Οργή στο Ισραήλ για τις σχέσεις τρομοκράτη – δολοφόνου με την Τουρκία

Την ώρα που κάποιοι επιχειρούν επαναπροσέγγιση των δύο χωρών, μία συγκλονιστική αποκάλυψη προκαλεί σάλο

Must Read

Τρομοκράτης της Χαμάς που πυροβόλησε και σκότωσε έναν Ισραηλινό πολίτη στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ την Κυριακή, είχε επισκεφθεί την Τουρκία πολλές φορές πριν από την επίθεσή του, όπως αποκαλύπτει το Kan News.

Ο δάσκαλος στο επάγγελμα Fadi Abu Shkaydam, 42 ετών, μέλος της πολιτικής πτέρυγας της Χαμάς, δολοφόνησε τον 25χρονο Ισραηλινό Eliyahu (“Eli”) Kay και τραυμάτισε άλλους τέσσερις προτού εντέλει πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας υποψιάζονται ότι ο Abu Shkaydam συναντήθηκε με μέλη της Χαμάς στην Τουρκία, τα οποία του παρείχαν οδηγίες για την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Το δημοσίευμα προσέθεσε ότι τα μέλη της οικογένειας του Abu Shkaydam ανακρίθηκαν από την υπηρεσία πληροφοριών Shin Bet τις τελευταίες ημέρες και ότι ισχυρίστηκαν ότι επισκεπτόταν τον γιο του που σπούδαζε στην Τουρκία, καθώς και ένα ακίνητο που κατέχει εκεί, μαζί με άλλες επενδύσεις. Αυτές οι επενδυτικές δραστηριότητες ενός τρομοκράτη, οδηγούν πλέον στην βεβαιότητα ότι η Τουρκία χρηματοδοτεί την Χαμάς, όπως έχει αποδειχτεί ότι υποθάλπει και τους τρομοκράτες που ισλαμικού κράτους.

Συνάντηση κορυφής με τρομοκράτες της Χαμάς!

Στο παρελθόν, έχει αναφερθεί ότι ο αναπληρωτής αρχηγός της Χαμάς Σαλάχ Αλ-Αρούρι διέμενε στην Τουρκία. Ο Αλ-Αρούρι είναι υπεύθυνος για την ενορχήστρωση της τρομοκρατίας στη Δυτική Όχθη.

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του Abu Shkaydam, που ταξίδεψε στην Ιορδανία πριν από την επίθεση, επέστρεψε στο Ισραήλ τη Δευτέρα και συνελήφθη. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις του συζύγου της.

Ο τρομοκράτης άφησε πίσω του μια γραπτή διαθήκη, στην οποία ανέφερε: «Είμαι έτοιμος μετά από πολλά χρόνια πίστης και στρατιωτικής προετοιμασίας να συναντήσω τον Θεό ως μάρτυρα».

Η διαθήκη του αυτή εντείνει την πεποίθηση ότι η Τουρκία όχι μόνο χρηματοδοτεί την ισλαμική τρομοκρατία, αλλά εκπαιδεύει στο έδαφος της τρομοκράτες που με την σειρά τους χτυπούν αμάχους στο Ισραήλ και σε άλλες χώρες.

Η υπόθεση αυτή προκαλεί αποτροπιασμό στο Ισραήλ και φυσικά εκθέτει όσους εργάζονται για την επαναπροσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ, με μοναδικό κίνητρο το χρήμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This