Αμετανόητος ο Ερντογάν επιδίδεται σε νέο κρεσέντο προκλήσεων, με επίκεντρο την ανατολική Μεσόγειο!

Βάφτισε την ανατολική Μεσόγειο «γαλάζια θάλασσα» και προανήγγειλε την έλευση νέου γεωτρύπανου για έρευνες στην περιοχή

Must Read

Την έλευση νέου γεωτρύπανου στην ανατολική Μεσόγειο προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, βαφτίζοντάς την ταυτόχρονα «Γαλάζια Θάλασσα», σαν να ήταν τουρκικό βιλαέτι.

Συγκεκριμένα, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης, στο τουρκικό κανάλι TRT, ο Ταγίπ Ερντογάν προανήγγειλε πως το νέο γεωτρύπανο, που πρόσφατα αγόρασε η χώρα του από τη Νότια Κορέα, θα κατευθυνθεί για έρευνες στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Συγκεκριμένα, προσπαθώντας να επιδείξει την τουρκική «αυτοπεποίθηση» για τον ρόλο της χώρας του στην περιοχή, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως η Τουρκία απόκτησε το έκτο της πλοίο, ένα πλοίο γεωτρήσεων.

«Με αυτά τα πλοία, είτε στη Μαύρη θάλασσα, είτε ιδιαίτερα στην…», έλεγε ο Ερντογάν, με έναν δημοσιογράφο να τον συμπληρώνει λέγοντας «Μεσόγειο». Αντί όμως να το αποδεχθεί, ο Τούρκος πρόεδρος του απάντησε: «Εμείς ας λέμε τη Μεσόγειο “Γαλάζια Θάλασσα”. Εκεί, λοιπόν, θα κάνουμε τις εργασίες μας πιο έντονα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Φυσικά αυτό ενοχλεί ιδιαίτερα κάποιους».

Μνημείο αναθεωρητισμού

Το ποιοι είναι οι «κάποιοι» που ο Ερντογάν θεωρεί πως ενοχλεί είναι εύκολο να το μαντέψει κανείς, καθώς Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν «αγκάθια» στο πλευρό του Ερντογάν και της «Γαλάζιας Πατρίδας». Όμως οι απόπειρες της τουρκικής πλευράς να «πλασάρει» τις επιδιώξεις της για την περιοχή δημιουργώντας νέα ονόματα και γεωγραφικούς όρους, προκειμένου να «ταιριάξουν» με το οθωμανικής υφής ιδεολόγημα της «Γαλάζιας Πατρίδας», ξεπερνούν τα όρια του αστείου και αναδεικνύονται σε μνημείο αναθεωρητισμού στην περιοχή, δημιουργώντας κινδύνους για τη σταθερότητα.

Το ίδιο, άλλωστε, προσπαθούν να κάνουν οι Τούρκοι και με το Αιγαίο, αποκαλώντας το άλλοτε «αρχιπέλαγος των νησιών» και άλλοτε… «Τουρκαιγαίο»!

Οι κινήσεις της Τουρκίας προκάλεσαν, πάντως, τις αντιδράσεις της κυπριακής πλευράς, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, να τονίζει πως, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυπριακή πλευρά, ο στόχος της Τουρκίας παραμένει αμετάθετος. «Εκδηλώνεται και υλοποιείται», σημείωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, «μέσα από συγκεκριμένες πράξεις, όπως καταγράφονται τον τελευταίο καιρό, είτε αυτές αφορούν τις παρεμβάσεις στην ΑΟΖ είτε την άρση του status quo της Αμμοχώστου ή στις δωρεές ελληνοκυπριακών περιουσιών στην Καρπασία για περαιτέρω στρατικοποίηση της Κύπρου ή τις απειλές που ακούμε ή τις νέες θέσεις που αξιώνουν για τη λύση δύο κρατών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This