Ταγίπ Ερντογάν: Απείλησε ότι θα «απαντήσει» στην επίθεση στο Μεγάλο Τέμενος της Λάρνακας

Εκτόξευσε βολές και κατά των μαυραγοριτών, προειδοποιώντας τους να το... ξανασκεφτούν

Must Read

Λαλίστατος και… απειλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, καθώς προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση για την επίθεση στο Μεγάλο Τέμενος της Λάρνακας στην Κύπρο.

«Δυστυχώς πραγματοποιήθηκε επιχείρηση εναντίον των τζαμιών μας στη Λάρνακα της Νότιας Κύπρου. Φυσικά αυτή η επιχείρηση στη Νότια Κύπρο δεν θα μείνει αναπάντητη. Ο εκπρόσωπος του κόμματός μας ο κ. Ομέρ (Τσελίκ) έχει κάνει σαφείς δηλώσεις. Εμείς, όπως και ο πρόεδρός μας της Βόρειας Κύπρου, κ. Ερσίν Τατάρ, λέμε επίσης στη Νότια Κύπρο: Μην προβαίνετε σε τέτοιες δολιοφθορές εναντίον των ναών μας. Είναι πολύ βαρύ. Αναζητούμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Έχουμε 6 τζαμιά στη Νότια Κύπρο. Η ασφάλεια αυτών των τζαμιών ανήκει στη διοίκηση της Νότιας Κύπρου. Όπως ακριβώς προσέχουμε κι εμείς όλους τους αγίους και τις εκκλησίες τους, την ίδια προσοχή και ασφάλεια απαιτούμε κι εμείς από εκείνους. Πάντα το λέω και το ξαναλέω με αυτή την ευκαιρία», δήλωσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα βρεθεί για ένα διήμερο στο Κατάρ, στο πλαίσιο του 7ου Ανώτατου Στρατηγικού Συμβουλίου, θα επιδιώξει να εξασφαλίσει οικονομική και αμυντική… χείρα βοηθείας, η οποία και αναμένεται να «σφραγιστεί» με την υπογραφή 12 συμφωνιών.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο πριν από την αναχώρησή του, ο Ερντογάν εξήρε τις εξαιρετικές σχέσεις της πατρίδας του με τη χώρα του Κόλπου, υποστηρίζοντας ότι «τα βήματα που έχουμε κάνει με το Κατάρ, μια από τις ισχυρότερες χώρες της περιοχής, είναι παράδειγμα. Οι αριθμοί δεν είναι μικρά νούμερα. Συνεχίζουμε με πολύ σοβαρές επενδύσεις. Το ποσό των επενδύσεων των Τούρκων επιχειρηματιών στο Κατάρ είναι περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Ως δύο φίλοι και αδέρφια, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις που εμφανίστηκαν μπροστά μας, ενεργώντας σε στενή συνεργασία. Ενισχύσαμε τη συνεργασία μας στη βάση του win-win σε πολλούς τομείς από την οικονομία μέχρι την άμυνα κι από το εμπόριο έως τις επενδύσεις», ανέφερε, επίσης, ενώ σημείωσε για μια ακόμη φορά ότι στόχος του είναι να αναπτύξει συνεργασία και με τις άλλες χώρες του Κόλπου.

«Θα κάνουμε τη χώρα μας λαμπρό αστέρι του κόσμου»

«Όπως κάναμε τα τελευταία 19 χρόνια, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενδυναμώνουμε τη χώρα μας και να την κάνουμε το λαμπρό αστέρι της περιοχής της και του κόσμου, παρά τους εντολοδόχους που είναι εχθροί του κεφαλαίου και των επενδύσεων. Για το σκοπό αυτό, προσπαθούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας με άλλες χώρες του Κόλπου, καθώς και με το Κατάρ», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι: «Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να προάγουμε τις σχέσεις μας με τους αδελφούς μας στον Κόλπο, χωρίς διακρίσεις και στο πλαίσιο των κοινών μας συμφερόντων και του αμοιβαίου σεβασμού. Ζητώ ο Θεός να είναι αρωγός μας. Πιστεύω ότι οι επαφές μας στη Ντόχα θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Κατάρ. Ελπίζω οι συναντήσεις μας να οδηγήσουν σε ευεργετικά αποτελέσματα για τη χώρα και το έθνος μας και να ενισχύσουν την αδελφότητα της Τουρκίας με το Κατάρ».

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε, επίσης, να προειδοποιήσει για τη βαριά «καμπάνα» που περιμένει όσους αποθηκεύουν αγαθά –και ιδίως τρόφιμα- για να τα πουλήσουν πιο ακριβά αργότερα. «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Στοκάρετε; Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για αυτό», τόνισε.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This