Τον συνέλαβαν γιατί πουλούσε σε αντιεμβολιαστές… «σετ αυτομόλυνσης» με κορωνοϊό!

Ο ύποπτος υποσχόταν στην υποψήφια πελατεία του «φρέσκους» ιούς, ώστε να μπορούν να είναι «βέβαιοι ότι περιλαμβάνονται οι τελευταίες μεταλλάξεις και παραλλαγές»!

Must Read

Αναρίθμητες οι ευκαιρίες για εύκολο και γρήγορο κέρδος εν καιρώ Covid-19, με τύπο στην Ολλανδία να συλλαμβάνεται ως ύποπτος διακίνησης… «σετ αυτομόλυνσης» με κορωνοϊό, σε όσους επιθυμούν να νοσήσουν εν γνώσει τους!

Το εν λόγω σετ που προσέφερε ο συλληφθείς μέσω ιστότοπου, περιελάμβανε έναν σωλήνα, που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι περιείχε τον θανατηφόρο ιό σε υγρή μορφή, καθώς και ένα τεστ για τον κορωνοϊό, δήλωσε η μονάδα καταπολέμησης της απάτης του ολλανδικού Υπουργείου Οικονομικών (FIOD). «Θέλετε να αποφασίσετε μόνοι σας πότε θα μολυνθείτε από τον κορωνοϊό; Με το σετ κορωνοϊού μπορείτε να κάνετε αυτή την επιλογή μόνοι σας», αναγραφόταν στον ιστότοπο.

Η αυτομόλυνση είναι ένας εγγυημένος τρόπος απόκτησης πιστοποιητικού νόσησης, που –όπως και το πιστοποιητικό εμβολιασμού– επιτρέπει τη συμμετοχή σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, κινηματογράφους και άλλα, ανέφερε, επίσης, ο ιστότοπος, καθιστώντας το «σετ αυτομόλυνσης» εξαιρετικά χρήσιμο σε αρνητές του εμβολίου. Όσον αφορά, εξάλλου, στο αντίτιμο, το ήταν έτοιμο για ταχυδρόμηση στους υποψήφιους πελάτες του στην… απίθανη τιμή των 33,50 ευρώ.

Μάλιστα, στους δυνητικούς πελάτες του, ο άνδρας υποσχόταν… «φρέσκους» ιούς που δεν ήταν παλαιότεροι των τριών μηνών, ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να μπορούν να είναι «βέβαιοι ότι περιλαμβάνονται οι τελευταίες μεταλλάξεις και παραλλαγές»!

Έρευνα για ενδεχόμενη απάτη

Πάντως, ο ύποπτος, αν και συνελήφθη από την αστυνομία την Παρασκευή, αφέθηκε ελεύθερος την ίδια μέρα, μετά την ανάκριση, ενώ ο ιστότοπος του μπλοκαρίστηκε. Περαιτέρω έρευνα θα προσδιορίσει εάν όντως είχε στη διάθεσή του και σκόπευε πραγματικά να πουλήσει τον ιό ή απλώς ήθελε να εξαπατήσει ανθρώπους για να τους «φάει» τα χρήματα, ανέφερε η FIOD. Επί του παρόντος, ο άνδρας κατηγορείται για απάτη.

«Όποιος μολύνει τον εαυτό του με Covid-19 θέτει εν γνώσει του σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», προειδοποίησε η μονάδα καταπολέμησης της απάτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This