Νέα μέτρα σε Βέλγιο και Ισπανία υπό τον φόβο της «Όμικρον»

Κλείσιμο χώρων συνάθροισης και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Must Read

Υπό τον φόβο της επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον βρίσκεται όλη η Ευρώπη, με τη μια χώρα μετά την άλλη να παίρνει μέτρα.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης στο Βέλγιο αποφάσισε πριν λίγη ώρα το κλείσιμο κινηματογράφων, θεάτρων και χώρων συναυλιών. Τα νέα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου.

Εκτός των απαγορεύσεων μένουν μουσεία, βιβλιοθήκες και αθλητικοί χώροι. Αλλάζουν οι κανονισμοί και στα καταστήματα, όπου πρέπει να εισέρχονται μόνο δυο άτομα, χωρίς να περιλαμβάνονται τα παιδιά. Αποφασίστηκε επίσης η απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα από τη Δευτέρα.

Το ωράριο της εστίασης δεν επηρεάζεται και θα συνεχίσουν να κλείνουν τα μαγαζιά στις 11 το βράδυ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στην Ισπανία

Μέτρα αποφάσισε και η ισπανική κυβέρνηση, επαναφέροντας την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, καθώς η Ισπανία κατέγραψε ρεκόρ κρουσμάτων, 50 χιλιάδες σε ένα 24ωρο.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πότε θα ξεκινήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς την Πέμπτη συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να αποφασιστεί η χρήση της από τα Χριστούγεννα.

Την ώρα που ανακοινωνόταν το νέο μέτρο, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ βρισκόταν σε έκτακτη διαδικτυακή σύνοδο με τους προέδρους των αυτόνομων περιοχών της Ισπανίας, συζητώντας μέτρα για να αναχαιτιστεί η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This